Ο κ. αντιπρόεδρος, τα Stage και οι λωποδύτες

Αγαπητέ κύριε Κουρή,

Επειδή επί τρεις εβδομάδες κανείς από τόσους παντεπόπτες και εμβριθείς σχολιαστές εφημερίδων και καναλιών δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή, και επειδή θεωρώ ανάρμοστο προς τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως, κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, να περάσει «στο ντούκου», κατά το σήμερον κοινώς λεγόμενο, μια δήλωσή του, κατά τη γνώμη μου ιστορική, αντί να συμπεριληφθεί στη δέουσα θέση στο λεύκωμα των αποφθεγμάτων του, παρακαλώ να συμβάλετε στην αποκατάσταση της αδικίας, καταγράφοντας για την ιστορία του ανδρός και την ακόλουθη δήλωση.

Στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Μega», Σάββατο, με τους Χασαπόπουλο και Αναγνωστάκη. Θέμα η κατάργηση των Stage και η απόλυση των απασχολουμένων. Ο κ. Πάγκαλος στηλιτεύει: το σύστημα πολιτικής ομηρίας, τις προεκλογικές προσλήψεις, τη φαυλότητα. Αναφέρεται και σε ποινικές συνέπειες.

Οι δύο παρουσιαστές της εκπομπής φάνηκαν να εκπλήσσονται και να θορυβούνται ιδιαίτερα με την ανακοίνωση του κ. αντιπροέδρου ότι οι τελευταίως προσληφθέντες και απολυόμενοι δεν θα πληρωθούν. Ο κ. Χασαπόπουλος, παρά τα γνωστά θρησκευτικά του αισθήματα για την κυβερνώσα παράταξη, επιμένει:

«Μα αυτοί οι άνθρωποι εργάσθηκαν επί έναν μήνα και πλέον, κ. υπουργέ. Πώς δεν θα πληρωθούν;».
Και ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, αποστομωτικός:
«Και οι λωποδύτες εργάσθηκαν επί έναν μήνα…».

Δεν νομίζετε, κ. διευθυντά, ότι μια τόσο βαρυσήμαντη δήλωση, προερχόμενη από τον αντιπρόεδρο μιας σοσιαλιστικής κυβερνήσεως, παρουσιάζει κάποιο ενδιαφέρον για βιογράφους, ιστορικούς ή πάντως για τόσες και τόσες χιλιάδες απολυόμενους-ομήρους των 500 ευρώ; Οι συνάδελφοί σας πάντως των ΜΜΕ και του Τύπου έκριναν διαφορετικά. Το Μεγάλο Κανάλι αναμετέδωσε στα δελτία ειδήσεων τις δηλώσεις του κ. αντιπροέδρου, έχοντας περικόψει την αναφορά στους «λωποδύτες». Πάντες οι λοιποί ουδέν άκουσαν. Σιγή τάφου εκάλυψε την ιστορική ρήση.

Προσωπικά, εξεγείρομαι, την ανασύρω και την αναθέτω στην Ιστορία, από τις στήλες σας.

Μ.Σ.

ΥΓ.: Ο καημένος ο κ. Χασαπόπουλος υπέστη, ενώπιον των τηλεθεατών του, τα επίχειρα της εμμονής του σε ερωτήσεις για την τύχη αυτών των παιδιών:
«Εσύ θα συνεχίσεις να ρητορεύεις ή θα σταματήσεις να ακούσεις», τον «συμβούλευσε» ο κ. αντιπρόεδρος, με τη γνωστή γαλατική του αβρότητα.


Σχολιάστε εδώ