ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ Ο Θεμιστοκλής Ντάβος θα αντικαταστήσει στο δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Βαρβάρας τον Λάμπρο Μίχο, ο οποίος μετά την παραίτησή του από τον δημαρχιακό θώκο για να πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου, άφησε και τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Ο κ. Ντάβος ήταν πρώτος επιλαχών στον συνδυασμό του Λάμπρου Μίχου.
Ο πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας όμως παραιτήθηκε (αναγκαστικά, αφού πλέον δεν είναι δημοτικός σύμβουλος) και από τη θέση του προέδρου του ΑΣΔΑ, όπου άφησε σπουδαίο έργο. Έπειτα από την εκλογική διαδικασία, νέος πρόεδρος του ΑΣΔΑ αναδείχθηκε ο δήμαρχος των Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, επίσης από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.
QQQ Ακόμα ένας δήμαρχος δείχνει να χάνει το παιχνίδι της αυτοδυναμίας. Ο λόγος για τον δήμαρχο του Ταύρου Δημήτρη Σούτο, ο οποίος την εβδομάδα που πέρασε είδε ακόμα δύο δημοτικούς συμβούλους της ομάδας του να ανεξαρτητοποιούνται. Πρόκειται για τους Γιώργο Δαμηλάκο και Παναγιώτη Φύλλα, που είχαν διατελέσει αντιδήμαρχος ο πρώτος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου ο δεύτερος. Εσχάτως διαπίστωσαν… διαφορές στην πολιτική φιλοσοφία με τον δήμαρχο! Με την ανεξαρτητοποίησή τους δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα για τον κ. Σούτο, δεδομένου ότι έρχονται να προστεθούν στους άλλους δύο που ανεξαρτητοποιήθηκαν, τους Ματθαίο Καρασταμάτη και Κώστα Χρονόπουλο. Ο δήμαρχος χάνει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο,
αφού ανεξάρτητοι και μειοψηφία είναι πια περισσότεροι.
QQQ Θέμα δημιουργείται στον Δήμο Γλυφάδας με τον θάνατο του πρώην δήμαρχου Θεόδωρου Σπονδυλίδη. Η κενή θέση του στο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να καλυφθεί από τον πρώτο επιλαχόντα του συνδυασμού της ελάσσονος μειοψηφίας, τον Μάκη Φιλόπουλο. Υπάρχει όμως μια εμπλοκή. Ο κ. Φιλόπουλος, μετά την αποτυχία του να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος, προσελήφθη από τον δήμαρχο Γιάννη Θεοδωρόπουλο ως νομικός σύμβουλος του δήμου και θα πρέπει να διαλέξει ποια από τις δύο θέσεις επιθυμεί να κρατήσει. Τώρα αν επιλέξει τη θέση του δημοτικού συμβούλου, διερωτώνται «κάποιοι», δεν υπάρχει θέμα ηθικής, ο νομικός σύμβουλος του δήμου που είχε προσλάβει ο δήμαρχος να μετέχει πλέον στο δημοτικό συμβούλιο ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης;
QQQ Απίστευτα πράγματα γίνονται αυτόν τον καιρό στην Κηφισιά. Εργολάβος με εντολή… φάντασμα, τον «πατέρα» της οποίας όλοι αναζητούν, υλοτόμησε παράνομα 5 στρέμματα αναδασωτέας περιοχής σε δημοτικό χώρο, στο ύψος της συμβολής της οδού Θανοπούλου με την οδό Χιμάρας, βόρεια προς το ρέμα του Κοκκιναρά, μπαζώνοντας την έκταση και απομακρύνοντας τα καμένα από τις πυρκαγιές της Πεντέλης δέντρα! Με προεδρικό διάταγμα η εν λόγω περιοχή έχει κηρυχτεί αναδασωτέα, συνεπώς οποιαδήποτε εργασία μέσα σ’ αυτήν είναι ρητά παράνομη! Ποιος λοιπόν έδωσε οδηγία για να γίνει αυτή η… «ομορφιά», όπως ο ίδιος ο εργολάβος χαρακτήρισε την… παρέμβασή του;
Το θέμα έβαλε φωτιές και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Κηφισιάς, όπου ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Πάνος Μπόζος μετέφερε λεγόμενα του εργολάβου, ότι από τον δήμο πήρε την εντολή μπαζώματος της περιοχής. Έξαλλος ο δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης τον διέψευσε, προειδοποιώντας ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Θύμισε δε την πάγια θέση του Δήμου Κηφισιάς να κηρυχθεί δρυμός στο σύνολό της η περιοχή του Πεντελικού. Όπως είπε, το Δασαρχείο ερευνά την υπόθεση.
QQQ Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης κατέθεσαν προσφυγή στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου (2/11/2009), με την οποία αποφασίστηκε η εκταμίευση της δεύτερης δόσης, ύψους 35.000.000 ευρώ, από το επενδυτικό δάνειο των 50.000.000 που έχει λάβει ο Δήμος Αθηναίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Μεταξύ των άλλων, όλοι τους επικαλούνται το γεγονός ότι παρότι η δημοτική αρχή είχε εκταμιεύσει ήδη 15 εκατ. ευρώ από το δάνειο, τον Δεκέμβριο του 2007, τα χρήματα αυτά (με εξαίρεση τα περίπου 3,5 εκατ. ευρώ τα οποία δαπανήθηκαν για την απευθείας αγορά της Γαζίας) ακόμη δεν έχουν αξιοποιηθεί, παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής ότι θα κατευθύνονταν σε απαλλοτριώσεις συγκεκριμένων ελεύθερων χώρων ανά διαμέρισμα.
QQQ Δυναμικά αντέδρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για το ζήτημα των εργαζομένων του δήμου.
Αποκάλυψε στο δημοτικό συμβούλιο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων τη διγλωσσία και την υποκριτική στάση ενός εκ των επικεφαλής συνδυασμού της αντιπολίτευσης, ο οποίος ενώ «εκμεταλλεύθηκε» τη ρύθμιση για να πετύχει μετάταξη συγγενικού του προσώπου σε υπηρεσία του Δημοσίου εκτός δήμου, την ίδια στιγμή για να ρίξει «στάχτη στα μάτια των εργαζομένων» την κατήγγειλε!
Και όταν ο Πατούλης αποκάλυψε την αλήθεια στο δημοτικό συμβούλιο, έχασε τη μιλιά του.


Σχολιάστε εδώ