Ο Αντώνης Σαμαράς το 1993

Κύριε Διευθυντά,

Τις ημέρες αυτές πολλά λέγονται και γράφονται για την πολιτική δράση του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, το 1993.

Πολιτικοί και ΜΜΕ, φίλα κείμενοι προς την απέναντι όχθη για την προεδρία της ΝΔ κατηγορούν τον Σαμαρά για την ανατροπή της τότε κυβερνήσεως Μητσοτάκη.
Όμως δεν σκέπτονται ότι ο Σαμαράς ανατρέποντας τότε τον Μητσοτάκη προσέφερε στην Ελλάδα υψίστης σημασίας υπηρεσίες, αφού η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αρχίσει να ενδίδει και να υποχωρεί στις πιέσεις των κοσμοκρατόρων για τα εθνικά μας θέματα.
Ιδίως στο πρόβλημα των Σκοπίων ο Σαμαράς ήταν ανένδοτος να λάβουν τα Σκόπια τη συνταγματική τους ονομασία, που περιλαμβάνει το όνομα της Μακεδονίας μας, και από τότε άρχισαν τα σενάρια για διπλή, σύνθετη, με γεωγραφικό ή εθνολογικό προσδιορισμό κ.λπ. ονομασία, πάντως υποκλέπτοντας το όνομα της Μακεδονίας μας, ανεξαρτήτως του προθέματος.

Αυτό ας το έχουν υπʼ όψιν τους οι αντίπαλοι κατήγοροι, διότι ο Σαμαράς θυσιάστηκε τότε για την πατρίδα, και είναι ένας ευπατρίδης πολιτικός, εξαναγκάστηκε δε σε παραίτηση από ΥΠΕΞ διότι αντέδρασε στις θελήσεις των γνωστών επικυρίαρχων του πλανήτη.

Αντώνης Ι. Γρυπαίος
Διεθνολόγος


Σχολιάστε εδώ