Ξεχάστε τις προσλήψεις των 20.000 ανέργων στους δήμους!

Δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης που προέβλεπε την πρόσληψη 20.000 ανέργων στους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις (τα γνωστά ως 36μηνα). Αυτό γνωστοποίησε επίσημα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νικήτα Κακλαμάνη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΔΚΕ, το εν λόγω πρόγραμμα είχε τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου της, ως συνεισφορά της αυτοδιοίκησης στην παρούσα κρίσιμη οικονομική κατάσταση της χώρας, αφού το 70% των πόρων που απαιτούντο για την υλοποίησή του ήταν χρήματα της αυτοδιοίκησης και μόνο το 30% του ΟΑΕΔ.
Προκαλεί απορία αλλά και θλίψη, συνεχίζει η ανακοίνωση, η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όταν η ανεργία καλπάζει, να καταδικάζει 20.000 ανέργους έστω και για 36 μήνες να παραμένουν στη φτώχεια.
Η κυβέρνηση, καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΕΔΚΕ, οφείλει να δώσει πίσω στην αυτοδιοίκηση τα 80 εκατ. ευρώ που ήδη έχουν δεσμευτεί (πόροι της τοπικής αυτοδιοίκησης) χωρίς καμία χρονοτριβή, προκειμένου να διανεμηθούν στους ΟΤΑ όπως γινόταν μέχρι τώρα.


Σχολιάστε εδώ