Με κυκλοφορία γύρω στις 20.000 ο «Ελεύθερος Τύπος»

Τώρα Ντόρα! Σε γραμμή παραταξιακής ταύτισης με τη ΝΔ κυκλοφόρησε ο «Ελεύθερος Τύπος» στην τρίτη περίοδο έκδοσής του.
Εντύπωση όμως προκάλεσε η δημοσκόπηση της MRB που δίνει προβάδισμα 13 μονάδων στην Ντόρα Μπακογιάννη, γεγονός που εκλήφθηκε ως πράξη υποστήριξης της υποψήφιας προέδρου. Μετά τη συμμαχία Σαμαρά – Αβραμόπουλου, η εφημερίδα βρίσκεται μπροστά σε ένα μικρό πολιτικό αδιέξοδο.
Πρώτη εκτίμηση είναι ότι λείπει η δυναμική, δεν υπάρχει νεύρο και δεν έφερε κάτι το καινούργιο. Ευχή να τα βρει στη συνέχεια… Η κυκλοφορία της την πρώτη ημέρα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, έφτασε τα 25.100 φύλλα και την Τρίτη περίπου τα 24.500. Την Τετάρτη, σύμφωνα με εκτιμήσεις, πούλησε 23.600 φύλλα.
Την περίοδο της Γιάννας Αγγελοπούλου το πρώτο επανασχεδιασμένο φύλλο, που κυκλοφόρησε στις 24 Μαΐου 2007, πούλησε 46.010 φύλλα, έναντι 23.730 της παλιάς έκδοσης. Την επόμενη ημέρα πούλησε 31.560 φύλλα έναντι 24.450 με την παλιά σελιδοποίηση, ενώ στις 26 Μαΐου πούλησε 47.470 φύλλα έναντι 46.150.
Η πρώτη εκτίμηση είναι πως το νέο φύλλο, ύστερα από την τηλεοπτική διαφήμιση, διατήρησε την κυκλοφορία του παλιού «Ελεύθερου Τύπου», στο οποίο επέστρεψαν οι παλιοί του
αναγνώστες που διάβαζαν «Αδέσμευτο» και «Απογευματινή» ή δεν αγόραζαν εφημερίδα.
Το νέο φύλλο αφιερώνει πολλές σελίδες στο πολιτικό ρεπορτάζ, ενώ μηδένισε πάλι το κοντέρ της εκδοτικής του ιστορίας αρχίζοντας την έκδοσή του με αριθμό φύλλου 1.
Ακόμα, μεγάλωσε το σχήμα του κατά ορισμένα εκατοστά, ενώ επέλεξε το παλιό λογότυπο (επί ιδιοκτησίας του
Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη) με μικρές διορθώσεις.
Το layout θυμίζει το παλιό στήσιμο της εφημερίδας, με ορισμένες μόνο πινελιές από την ισπανική αναμόρφωση που είχε επιβάλει η Γιάννα Αγγελοπούλου. Βγήκε ολόκληρη η εφημερίδα σε χρώμα και θα έχει κάθε μέρα ένα ξεχωριστό ένθετο.
Στα αδύναμα σημεία της περιλαμβάνεται η μικρή σημασία που δίνεται στο ελεύθερο – κοινωνικό ρεπορτάζ και η απουσία ιντερνετικής σελίδας, παρότι καλεί σε ηλεκτρονικό διάλογο για τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία. Η τιμή της είναι 1,30 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ