Μετακίνηση του παζαριού μετʼ εμποδίων!

Με τον τρόπο αυτόν το παζάρι δεν θα μπορεί να επεκταθεί, αφού θα το εμποδίζει η πλατεία Ιπποδαμείας, ενώ μπροστά από το ΕΒΕΠ θα σταματάει, αφού η διαμόρφωση των χώρων εκεί επιτρέπει καλή αστυνόμευση.

Κατά περίεργο τρόπο, η πρόταση του δημάρχου ψηφίστηκε ομόφωνα, παρά το γεγονός ότι ο Εμπορικός Σύλλογος είχε σηκώσει υπερβολικά τους τόνους εναντίον της διατήρησης του παζαριού, εμμένοντας στην άποψη ότι θα έπρεπε να μεταφερθεί στο Νέο Φάληρο, όπως είχε αποφασίσει παλαιότερα ειδική επιτροπή που είχε συσταθεί για το θέμα αυτό.

Η αντίδραση της πλειοψηφίας στις αιτιάσεις του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κορκίδη ήταν πως το Γ΄ διαμέρισμα είχε εναντιωθεί στη μεταφορά του παζαριού στο Φάληρο και η Δημαρχιακή Επιτροπή είχε αποφασίσει τη «μετακόμισή» του στην αρχή της Αλιπέδου ως συμβιβαστική λύση.

Παρά την ομόφωνη απόφαση, η συνέχεια δεν ήταν και τόσο ανέφελη. Ο Γ. Δαβάκης δήλωσε ότι θα ψήφιζε το θέμα αναγκαστικά γιατί μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει να υπάρχει απόφαση για το τι θα γίνει με το παζάρι, αν και θα έπρεπε, πριν γίνει οποιαδήποτε εισήγηση, να είχε γίνει ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Μετά την ψήφιση του θέματος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Β. Κορκίδης παραιτήθηκε από τη θέση του σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ανακοίνωσε ότι από εδώ και πέρα αρχίζει… πόλεμος με τον Π. Φασούλα!

Ήδη την επομένη (Πέμπτη) ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Π. Πολιτάκης πήγε στη Δημοτική Αστυνομία και κατήγγειλε την ύπαρξη μικροπωλητών (παράνομων φυσικά) στα πεζοδρόμια της Τσαμαδού, από την Καραολή και Δημητρίου μέχρι την Εθνικής Αντιστάσεως. Μάλιστα ο κ. Πολιτάκης έλεγε πως έχει να βγάλει πολλά στη φόρα, καθώς στους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά έχουν δοθεί άδειες σε 20 μικροπωλητές και υπάρχουν 200 (!) με την ανοχή της δημοτικής αρχής και της Δημοτικής Αστυνομίας!

// Σύμβουλος της πλειοψηφίας σχολίαζε ότι ο κ. Κορκίδης δεν δικαιούται να σηκώνει πολεμική σημαία, γιατί δεν ψηφίζει στον Πειραιά. Ο ίδιος όμως διευκρίνισε ότι είναι περισσότερο Πειραιώτης από πολλούς, ακόμα και αιρετούς, και μάλιστα ψηφίζει και στο σχολικό συγκρότημα της οδού Τζαβέλλα!

// Στην προσπάθειά τους να εκθέσουν τη δημοτική αρχή του Πειραιά, οι έμποροι δήλωσαν την Πέμπτη ότι στη γιορτή για την κοπή της πίτας στις αρχές Γενάρη θα καλέσουν πολλούς υπουργούς, στο κτίριο του ΕΒΕΠ ως συνήθως, αλλά θα επιδιώξουν να μην κάνουν τη συζήτηση το βράδυ, αλλά Κυριακή μεσημέρι, για να μην μπορούν να περάσουν οι υπουργοί με το παζάρι μπροστά και να εκτεθεί ο δήμαρχος! Είπαμε, άρχισε πόλεμος.

// Και κάτι τελευταίο για το θέμα: Στη συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής που θα αποφάσιζε για το παζάρι, ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Ηλ. Κατσαφάδος αντικαταστάθηκε από τον αναπληρωτή του Τάσο Κάρλες. Ο ίδιος όμως εθεάθη να κόβει βόλτες στην πλατεία Κοραή, οπότε προφανώς δεν είχε πρόβλημα για ν’ αντικατασταθεί.
Ο αντιπρόεδρος της Δημαρχιακής Γιάννης Βουτσινάς, που ανήκει στον ίδιο συνδυασμό με τον κ. Κάρλες, δεν ψήφισε την απόφαση της πλειοψηφίας, δηλώνοντας «παρών». Ο κ. Κάρλες την ψήφισε. Να υποθέσουμε ότι αντικατέστησε τον κ. Κατσαφάδο για να είναι… σίγουρος ότι θα περάσει η πρόταση της δημοτικής αρχής από τη Δημαρχιακή Επιτροπή; Έχει κάποιο λόγο να θέλει να μείνει οπωσδήποτε το παζάρι στην Αλιπέδου; Μπορεί…


Σχολιάστε εδώ