Μετά την παραίτηση, συνεργασία Γερουλάνου – Παναγόπουλου!

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της παραίτησης Παναγόπουλου τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και η δήλωση του Παύλου Γερουλάνου την επόμενη ημέρα πως «ο κ. Παναγόπουλος θα ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικατάστασης».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Πέμπτης εκτιμάται πως αναλύθηκαν τα τρέχοντα καυτά ζητήματα της ΕΡΤ, όπως οι συμβασιούχοι, ο προϋπολογισμός του 2010 και η συνεργασία με την ΕΙΤΗΣΕΕ για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Όπως προέκυψε από τη συνάντηση του Π. Γερουλάνου με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, ο Χρ. Παναγόπουλος θα παραμείνει στην ΕΡΤ μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέου προέδρου – διευθύνοντος συμβούλου, η οποία τοποθετείται χρονικά ως τα μέσα Δεκεμβρίου. Υπάρχει η σκέψη για διορισμό υπηρεσιακού διοικητικού συμβουλίου στην ΕΡΤ προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα ζητήματα -με ένα από τα πρόσωπα να έχει θέση αναπληρωτή προέδρου-, ενώ η προκήρυξη, σύμφωνα πάντοτε με την πλευρά του υπουργείου Πολιτισμού, θα δημοσιευτεί ως τη Δευτέρα. Με την υποβολή της παραίτησής του ο Χρ. Παναγόπουλος έδωσε τέλος στην ομηρία του, επιλέγοντας να μη διεκδικήσει αποζημίωση. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, αφήνει να εννοηθεί πως με τη στάση τής μη επικοινωνίας με τον Χρ. Παναγόπουλο κατάφερε να αποσπάσει την παραίτησή του και να μην καταβάλει τα χρήματα της αποζημίωσης, όπως κανονικά πρέπει να συμβαίνει με κάθε εργαζόμενο. Στην περίπτωση του Ά. Στάγκου προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Καραμανλή, επί υπουργίας Ρουσόπουλου, και όταν οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία ο Ά. Στάγκος παραιτήθηκε και έλαβε ένα ποσόν ως «μπόνους», αναφέρουν πληροφορίες από την ΕΡΤ. Ο Χρ. Παναγόπουλος φέρεται να έχει ήδη εξασφαλίσει συνεργασία ως ανώτατο στέλεχος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

…και στο αρχείο η έρευνα για τις παράνομες προσλήψεις

Προς το αρχείο οδεύουν μια μια οι ανοιχτές υποθέσεις που καταγγέλθηκαν ως «σκάνδαλα» για την κρατική ραδιοτηλεόραση. Σύμφωνα με αποκαλυπτικές πληροφορίες του «Π», η υπόθεση των παράνομων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, για την οποία έγινε εισαγγελική παρέμβαση στις αρχές του 2009, μπαίνει στο αρχείο! Πρόκειται για μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις που αφορούν τη λειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ και τα πεπραγμένα διοικητικών στελεχών της τα τελευταία χρόνια. Έρευνα ξεκίνησε από Εισαγγελέα μετά την καταγγελία για «παράνομες προσλήψεις» στη διαδικασία μονιμοποιήσεων των συμβασιούχων σύμφωνα με το ΠΔ 164/2004.

Ο φάκελος των «παράνομων προσλήψεων» ήταν ένας από τους πρώτους που πήραν στα χέρια τους οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Και τώρα, όπως λένε οι πληροφορίες, είναι η πρώτη υπόθεση έρευνας που μπαίνει στο αρχείο.

Η εξέλιξη αυτή συμπίπτει με την παραίτηση του προέδρου της ΕΡΤ και τη συμφωνία με τον υπουργό Πολιτισμού να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε και προβλέπεται να λήξουν οι διαδικασίες επιλογής νέου προέδρου.


Σχολιάστε εδώ