Μάχη μέχρις εσχάτων

Είναι τόσο σφοδρή, μετά και τη στήριξη του Αβραμόπουλου
στον Αντώνη Σαμαρά, η σύγκρουση στη Νέα Δημοκρατία, που οι δεκαπέντε ημέρες οι οποίες οδηγούν στην τελική, καθώς φαίνεται, μάχη είναι πιθανόν να εκτρέψουν την πολιτική αντιπαλότητα σε τακτικές κτυπημάτων κάτω από τη μέση.
Για τον λόγο αυτό και ορισμένοι ζητούν την κατευναστική παρέμβαση Καραμανλή, κάτι που μέχρι στιγμής τουλάχιστον αρνείται να το πράξει.
Την επόμενη ημέρα πολλοί φοβούνται ότι κάποιοι θα μαζεύουν
τα κομμάτια τους, καθώς η σύγκρουση θα πάρει διαστάσεις με «θύματα» όχι μόνον τους επικεφαλής και φιλόδοξους ηγέτες, αλλά εκείνους κυρίως που έπαιξαν το παιγνίδι των εντυπώσεων, πολλές φορές με κτυπήματα όχι πολιτικά και χωρίς να σκεφθούν ότι την επόμενη ημέρα θα βρίσκονται στο ίδιο μετερίζι με τους υπόλοιπους.
Στη Νέα Δημοκρατία διαγωνίζονται, σύμφωνα με επώνυμο κοινοβουλευτικό της παράταξης που μάλλον φαίνεται να διακατέχεται από φιλοσοφική διάθεση, «εκείνοι που την πρόδωσαν δημιουργώντας πολιτικούς σχηματισμούς, εκείνοι που επιθυμούσαν να σχηματίσουν πολιτικούς σχηματισμούς για να την… προδώσουν και εκείνοι που μια ζωή επιθυμούσαν να επιβάλουν τη γνώμη τους στην πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας ενώ ήταν η μειοψηφούσα τάση. Δυστυχώς για την παράταξη, ούτε οι μεν ούτε οι δε… δικαιούνται διά να ομιλούν».
Αυτή είναι σημερινή εικόνα της Νέας Δημοκρατίας. Εάν δεν πεισθούν να βάλουν νερό στο κρασί τους ορισμένοι εκ των αντιμαχομένων, τότε είναι σίγουρο ότι η παραδοχή της ήττας
θα είναι πολύ δύσκολη γιʼ αυτόν που θα την εισπράξει.
Κυρίαρχος εχθρός της επόμενης ημέρας για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνον η διάσπαση, αλλά και η αποσταθεροποίηση μεγάλου αριθμού οπαδών, που υπάρχει ενδεχόμενο να αδιαφορήσουν πλέον γιατί δεν τους ικανοποίησε το αποτέλεσμα.
Η επόμενη ηγεσία θα έχει να παλέψει με ένα εσωτερικό δυναμικό μέτωπο. Ένα μέτωπο που θα απογοητεύεται με το παραμικρό, θα ασκεί κριτική για ψύλλου πήδημα και δεν θα είναι ευχαριστημένο με τίποτα.


Σχολιάστε εδώ