Καταγγέλλονται «ωμοί εκβιασμοί» στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1

Τριγμούς στο εσωτερικό του Ομίλου ΑΝΤ1 προκαλούν οι μέθοδοι που ακολουθούνται στην υλοποίηση του άτυπου προγράμματος εθελουσίας εξόδου. Όπως ήδη έχει καταγγελθεί, από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, έχουν εξαναγκαστεί σε αποχώρηση 10 δημοσιογράφοι σε σύνολο 30, δηλαδή το 1/3 του δημοσιογραφικού δυναμικού.
Οι εκκλήσεις των δημοσιογράφων στην Ένωση Συντακτών δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, παρότι μέλος του διοικητικού συμβουλίου εργάζεται στον όμιλο. Μεγάλη εντύπωση για τα όσα γίνονται στο Μαρούσι προκάλεσε η επιστολή της δημοσιογράφου Κ. Γαλανοπούλου, η
οποία εξαναγκάστηκε σε οικειοθελή αποχώρηση λαμβάνοντας τη νόμιμη αποζημίωσή της και μπόνους και η οποία εργαζόταν στον ΑΝΤ1 τα τελευταία 20 χρόνια. (Η επιστολή της βρίσκεται στο www.typologies.gr) Η δημοσιογράφος περιγράφει απίστευτες μεθόδους πίεσης από τον διευθυντή του σταθμού Δημήτρη Στάμου, στον οποίο καταλογίζει «δόλια και ανήθικη μεθόδευση και ωμό και απαράδεκτο εκβιασμό».
Σύμφωνα με την επιστολή, η διεύθυνση του ΑΝΤ1, δημοσιογραφική και διοικητική, φέρνει αντιμέτωπους τους δημοσιογράφους από τους οποίους θέλει να απαλλαχθεί με το οικονομικό πρόβλημα του ραδιοφωνικού σταθμού, υποστηρίζοντας ότι ο «Δεκέμβριος είναι κρίσιμος μήνας για την πορεία του ραδιοφώνου σε ό,τι αφορά τα έσοδα», ενώ αφήνεται ανοιχτό και «το ενδεχόμενο τους προσεχείς μήνες να μην μπορεί να καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις».
Γεγονός πάντως είναι ότι το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ύστερα από τόσες αποχωρήσεις έχει απαξιωθεί, αδυνατώντας να πάρει μέρος στον έντονο καθημερινό ανταγωνισμό στα ερτζιανά. Την ίδια στιγμή επανέρχονται τα σενάρια για ξεκαθάρισμα του σταθμού, προκειμένου να πουληθεί σε άλλον ιδιοκτήτη.


Σχολιάστε εδώ