Κατάμεστο…

Κατάμεστο ήταν το αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην εκδήλωση με θέμα «50 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας – Όχι στη διάλυσή της με το νέο Σχέδιο Ανάν», που οργάνωσαν η Συντονιστική Επιτροπή Υποστήριξης Αγωνιστών για την Ελεύθερη Κύπρο (ΣΕΥΑΕΚ) και το Σωματείο Συμπαράστασης Αγωνιστών Κύπρου (ΣΑΚ).
Πάνω από 1.000 άτομα έδωσαν το παρών για να παρακολουθήσουν τις τοποθετήσεις του επίτιμου προέδρου της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη, του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου επί κυβερνήσεως Τάσσου Παπαδόπουλου, Γιώργου Λιλλήκα, του πρέσβη ε.τ. Μάνου Μεγαλοκονόμου και του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργου Κασιμάτη.
«Όταν γίνονται γιορτές για την κατάρρευση του τείχους του Βερολίνου, εμείς οφείλουμε να καταγγείλουμε την υποκρισία της Δύσης που ανέχεται τη διχοτόμηση της Κύπρου και της Λευκωσίας», τόνισε ο πρόεδρος της ΣΕΥΑΕΚ, δημοσιογράφος Μανώλης Μηλιαράκης, που είχε τον συντονισμό της εκδήλωσης.
Οι ομιλίες του Γιώργου Λιλλήκα (πάνω) και του Βάσου Λυσσαρίδη (στην επόμενη σελίδα) έδωσαν το στίγμα τού πώς αισθάνεται σήμερα ο κυπριακός Ελληνισμός. Τολμηρές και αληθινές τοποθετήσεις αλλά και γεμάτες συγκίνηση και πάθος για να μην περάσουν τα νέα σχέδια διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που προωθούν οι… φίλοι μας για χατίρι της Τουρκίας.


Σχολιάστε εδώ