Κάτω στον Πειραιά

Συγκεκριμένα, η θέση προκηρύχθηκε το 2004 και βάσει του ΑΣΕΠ την κατέλαβε η γυμνάστρια-χιονοδρόμος Μαίρη Μάθεση, συνεργάτις του Γ. Σγουρού στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μητέρα ανήλικου παιδιού, που το μεγαλώνει μόνη της γιατί είναι διαζευγμένη. Πριν από δυο-τρεις μήνες, ο Δημ. Αγραπίδης κέρδισε την ένσταση που είχε υποβάλει εναντίον της στο ΑΣΕΠ, το οποίο έδωσε εντολή στον δήμο να απολύσει την κ. Μάθεση για να προσλάβει τον Δ. Αγραπίδη. Μοιραία, η γυναίκα, που ήταν τόσα χρόνια σ’ αυτήν τη θέση και είχε οργανώσει τη ζωή της με αυτό το δεδομένο, βρέθηκε στον δρόμο!

Η δημοτική αρχή έφερε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο να καταργηθεί η προκήρυξη του 2004 γιατί τελικά ο Πειραιάς δεν χρειάζεται χιονοδρόμο. Κατά τη συζήτηση πήρε τον λόγο ο Γ. Δαβάκης, που είπε πως όποιος ψηφίσει την εισήγηση της δημοτικής αρχής θα κινδυνεύσει να βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, γιατί δεν είναι δυνατόν μια θέση που έχει προκηρυχθεί προ πενταετίας και έχει καλυφθεί νομίμως να καταργείται, τη στιγμή που υπάρχει εντολή του ΑΣΕΠ για την πλήρωσή της, και μάλιστα δύο φορές!

Τελικά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κ. Ρεσβάνης, φοβούμενος ότι το θέμα δεν θα περάσει, το απέσυρε!
Η απορία η δική μας είναι: Ο κ. Δ. Αργαπίδης δεν έχει άλλον τρόπο να βγάλει το ψωμί του; Έπρεπε να πάρει το ψωμί μιας μητέρας που μεγαλώνει ανήλικο παιδί; Αυτό το παράδειγμα δίνει η οικογένειά του στον λαό του Πειραιά; Ο θάνατός σου η ζωή μου;

Δεν μπαίνουμε στη νομική πλευρά της απόφασης. Στεκόμαστε μόνο στην κοινωνική της διάσταση. Με βάση τον νόμο, ο Δ. Αγραπίδης μπορεί να έχει δίκιο. Ποιος νόμος όμως θα πείσει αυτό το παιδί, που μεθαύριο θα αλλάξει περιβάλλον και σχολείο και θα στερηθεί κάποια από τα πράγματα που απολάμβανε μέχρι σήμερα, ότι ζει σε κράτος δικαίου και ότι θα πρέπει να στραγγίσει το ποτήρι με το δικό του κώνειο για να το αποδείξει;

// Με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών λειτουργεί και φέτος η δημοτική συγκοινωνία του Δήμου Κορυδαλλού, μεταφέροντας δωρεάν τους μαθητές από την περιοχή του Σχιστού προς τις κεντρικές περιοχές του δήμου. Για την εξυπηρέτησή τους δρομολογήθηκε το νέο λεωφορείο, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας.
Ο δήμος διένειμε στους μαθητές ειδικό έντυπο-χάρτη με όλες τις πληροφορίες για το σχολικό δρομολόγιο και τις στάσεις του. Το έντυπο διατίθεται και στο δημαρχείο Κορυδαλλού. Εξάλλου, για την εξυπηρέτηση των δημοτών η δημοτική συγκοινωνία εξυπηρετεί καθημερινά με δρομολόγια από και προς την περιοχή Πανόραμα, το Νεκροταφείο Σχιστού, καθώς και τον Σταθμό Μετρό του Αιγάλεω. Πληροφορίες για τα δρομολόγια στο 210-4990515.

// Αυτοί οι νεωτερισμοί του Παπανδρέου με τα βιογραφικά μέσω ίντερνετ για τους γραμματείς, τις υπαναχωρήσεις από τις προεκλογικές θέσεις, το μπλέξιμο αρμοδιοτήτων στα υπουργεία κ.λπ., σε συνδυασμό με την κυβερνητική απραξία που βιώνουμε μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει δυσαρέσκεια στη βάση του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά και μάλιστα σε περιοχές που το κυβερνών κόμμα ψηφίστηκε σχεδόν… μονοκούκκι!

Σε συγκέντρωση τοπικών παραγόντων που έγινε τις τελευταίες ημέρες στη Νίκαια, κάποια στελέχη έλεγαν ότι δεν αισθάνονται πλέον το ΠΑΣΟΚ… σπίτι τους! Πολλά μάλιστα από τα στελέχη αυτά καυτηρίαζαν τον θεσμό των βιογραφικών λέγοντας ότι όταν ήταν στο Πολυτεχνείο και αγωνίζονταν για τη Δημοκρατία, μέχρι να πέσει η χούντα κρύβονταν και δεν είχαν τη δυνατότητα ούτε μαθήματα να κάνουν ούτε μεταπτυχιακά. Την ίδια στιγμή, αυτοί που δεν… ενόχλησαν τη χούντα διέπρεψαν στα πανεπιστήμια και μάζευαν τίτλους. Οπότε τα βιογραφικά τους είναι πολύ ανώτερα από των άλλων. Όμως ο Παπανδρέου θα προτιμήσει εκείνους με τους πολλούς τίτλους και όχι τους αγωνιστές!
Κάποια άλλα στελέχη έλεγαν ότι στο βιογραφικό τους δεν έβαλαν τις κομματικές τους ιδιότητες γιατί αυτά σήμερα θεωρούνται… μειονεκτήματα για την ηγετική ομάδα της Ιπποκράτους!

Ένας άλλος είπε ότι έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση, αν συνεχιστεί αυτή η απραξία και η στασιμότητα που παρατηρείται στην κυβέρνηση και μετά τον Φεβρουάριο, δεν θα ξέρουμε πού να κρυφτούμε!

// Μηδενική θα είναι και φέτος η αύξηση των δημοτικών τελών στον Δήμο Πειραιά. Δηλαδή και για το 2010 τα δημοτικά τέλη για όλους τους Πειραιώτες θα είναι καθηλωμένα στο επίπεδο που ήταν το 2006. Παρά τα όσα του καταλογίζονται, ο Φασούλας σε αυτό το σημείο κράτησε τον λόγο του. Από την αρχή της θητείας του μέχρι σήμερα δεν επιβάρυνε με αυξήσεις στα τέλη τους δημότες. Βέβαια μέχρι τις εκλογές υπάρχουν κι άλλες υποσχέσεις τις οποίες έχει δώσει και θα πρέπει να τηρήσει. Θα προλάβει άραγε; Αυτό είναι το στοίχημά του για τους επόμενους μήνες.

// Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση στελεχών της ΟΝΝΕΔ να εκδώσουν κείμενο με επτά θέσεις το οποίο απευθύνεται στους τρεις υποψηφίους προέδρους της ΝΔ, εν όψει των εκλογών.

Το κείμενο ανέλαβαν να διανείμουν 53 κορυφαία στελέχη της οργανώσεως σε όλη τη χώρα, συνεπικουρούμενα από νέους υποψήφιους βουλευτές και στελέχη.

Στον Πειραιά το κείμενο, που σημειωτέον υπογράφεται από 30.000 ΟΝΝΕΔίτες, ανέλαβαν να το διανείμουν ο υποψήφιος βουλευτής και δημ. σύμβουλος Γ. Βουτσινάς, ο γραμματέας του τοπικού νέων Πειραιά, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πειραιά Δημ. Κουβάτσος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κορυδαλλού κ. Χρυσουλάκης κ.ά. Στην Αθήνα μεταξύ των άλλων είναι ο γραμματέας της ΔΑΠ ΑΕΙ Γ. Παπαδομιχελάκης, ο γραμματέας της ΟΝΝΕΔ για τα τοπικά συμβούλια Δ. Βολιδάκης, ο πρώην γραμματέας της ΔΑΠ ΑΕΙ Μ. Κασελάκης, ο υπεύθυνος λεκανοπεδίου της ΟΝΝΕΔ Ευθ. Τσίγκος και ο πρόεδρος των τοπικών συμβουλίων νέων Αθήνας.

Το κείμενο αυτό αποτελεί την απάντηση του συνόλου των ΟΝΝΕΔιτών και φυσικά της ηγεσίας της οργάνωσης στην άλλη διακήρυξη που διανεμήθηκε πριν από δέκα μέρες και υπογραφόταν από 10.000
ΟΝΝΕΔίτες.


Σχολιάστε εδώ