Η ΕΡΤ και το «Π»

Από το 1993 έως και σήμερα, επί 16 συναπτά έτη, το «Π»
ελέγχει συστηματικά την εκάστοτε διοίκηση της ΕΡΤ. Αυτό συνέβη και την πενταετία Παναγόπουλου, με άξονα πάντοτε το ότι ο εκάστοτε πρόεδρος διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και
ότι πρέπει να τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία.
Τα δημοσιεύματα της στήλης ήταν αποκαλυπτικά και η κριτική μας σκληρή, όχι προς το πρόσωπο του Χρ. Παναγόπουλου, αλλά προς τη θέση την
οποία κατείχε. Το «Π» δέχθηκε αγωγή (με απαίτηση 2.500.000 ευρώ) για τη δημοσιογραφική του στάση από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της
ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλο, με τη σύμφωνη γνώμη του Θ. Ρουσόπουλου, η οποία και στη διαδρομή αποσύρθηκε. Την εποχή εκείνη πολλοί από αυτούς που συμμετέχουν στην «ανθρωποφαγία» σε βάρος του Παναγόπουλου προτιμούσαν να σιωπούν για όσα συνέβαιναν στην ΕΡΤ. Άλλοι, πάλι, απέκτησαν εκπομπές και διευθυντικές θέσεις και άλλοι συμμετείχαν στα διάφορα πάνελ –μουσικά και άλλα– της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Το «Π», μετά τις εκλογές που επανέφεραν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να σταματήσει να δημοσιεύει αποκαλύψεις για την ΕΡΤ, αρνήθηκε να συμμετάσχει στον επιχειρούμενο διασυρμό του Χρ. Παναγόπουλου, διότι υπήρχε μια νέα πολιτική πραγματικότητα και πλέον ο πρόεδρος της ΕΡΤ ήταν εύκολος στόχος.
Τώρα, επί της ουσίας, η συγκεκριμένη διοίκηση, με πολιτικό προϊστάμενο τον Θ. Ρουσόπουλο, πήρε μια προβληματική ΕΡΤ, τη στήριξε με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, σε περίοδο κρίσης είχε σταθερό δημόσιο
έσοδο και έφτιαξε ένα αποτυχημένο εμπορικό μοντέλο κρατικής τηλεόρασης. Όταν μιλάμε για δημόσια τηλεόραση, αναφερόμαστε σε δημόσιο χρήμα και κοινωνικό έλεγχο, και όταν μιλάμε για ιδιωτική τηλεόραση, την τοποθετούμε στο πλαίσιο ελέγχου της παραχώρησης μιας δημόσιας συχνότητας με όρους ανταγωνισμού στην αγορά.
Η στάση του «Π» έναντι της επόμενης διοίκησης δεν πρόκειται να αλλάξει. Μετά την περίοδο ανοχής, μέχρι να ενημερωθεί ο επόμενος πρόεδρος, το «Π» και οι «Τυπολογίες» θα κάνουν την ίδια δουλειά. Έλεγχος για όλους και για όλα, καθώς πρόκειται για διαχείριση δημόσιου χρήματος.


Σχολιάστε εδώ