Είμαστε γιουσουφάκια…

Σε έναν χώρο, που μόνιμα είναι κλειστός, στο Οσμανιέ Τζαμί, καταχώνιασαν τον θαυμάσιο πίνακα του Ντελακρουά «Η Σφαγή της Χίου» όπου θα τον βλέπουν τα φαντάσματα και τα ποντίκια, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του «Δεσμού του Φραγκομαχαλά» κ. Ιάκωβος Γ. Μπριλής. Και κάθε άλλο παρά θεωρεί… αθώα αυτήν την… εξαφάνιση του αποδεικτικού της τουρκικής θηριωδίας. Γράφει σε επιστολή του για την ενέργεια της Γ΄ Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού:
«Μήπως όντως υπάρχει εντολή, για λόγους εξωτερικής πολιτικής, να αλλοιώσουμε, να παραχαράξουμε, να ξεχάσουμε την Ιστορία μας που συνδέεται με τις κακές όψεις της Τουρκίας και να καταχωνιάσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία της στα… τάρταρα;
Γιατί για τα τάρταρα πρόκειται κι ας μην το ομολογούν. Αλλιώς, αν δεχθούμε ότι δεν ταίριαζε πλέον η “Σφαγή της Χίου” μέσα στο Τζαμί – Βυζαντινό Μουσείο Βουνακίου, ας τον πήγαιναν στην είσοδο έστω του Αρχαιολογικού ή στο παλατάκι Ιουστινιάνη ώστε να το δουν και κάποιοι επισκέπτες.
Πάντως είναι ντροπή για όλους τους Έλληνες και προσβολή για εμάς τους Χιώτες που ανεχόμαστε τέτοιου είδους αποφάσεις τους!».
Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος πρέπει να διαψεύσει τις ανησυχίες και τα ερωτήματα του κ. Μπριλή, δίνοντας εντολή να τοποθετηθεί ο πίνακας του Ντελακρουά στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Γιατί αλίμονο αν φθάσαμε να κρύβουμε την Ιστορία μας, για να μην ενοχλούνται οι Τούρκοι…


Σχολιάστε εδώ