Διπλός έλεγχος για καρτέλ!

δΈφοδοι ελεγκτών σε χονδρεμπόρους χαλυβουργικών προϊόντων, καθώς και σε ελληνική αντιπροσωπεία μεγάλης ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την Επιτροπή Ανταγωνισμού, πληροφορούμαστε ότι οργανώθηκαν πριν από μερικές ημέρες, στο πλαίσιο δύο ανεξάρτητων ερευνών για υποθέσεις σοβαρών καταχρηστικών πρακτικών.
δΥπενθυμίζουμε ότι οι καταγγελίες του επιχειρηματία Θ. Τενέζου για καρτέλ στα χαλυβουργικά προϊόντα είχαν «πνιγεί» από την Επιτροπή στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ ο ίδιος ο επιχειρηματίας, μαζί με τον συνεταίρο του, τον γνωστό χειρουργό Γ. Κοσμόπουλο, είχαν οδηγηθεί από την απελπισία τους σε πολυήμερη απεργία πείνας στο πεζοδρόμιο της οδού Πατησίων. Όσον αφορά δε τη μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, οι καταγγελίες εναντίον της για καταχρηστικές πρακτικές χάνονται στο… βάθος του χρόνου, ενώ η μεταχείρισή της από την Επιτροπή ήταν μάλλον επιεικής.
δΜέτωπο, έστω και «μονοθεματικό», μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης κατέθεσε υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του ΣΥΝ, εν όψει της συζήτησης αυτήν την εβδομάδα της γνωστής αγωγής της Marfin Investment Group και του ιδίου του κ. Βγενόπουλου εναντίον του κ. Τσίπρα.
δΟ ισχυρός άνδρας της MIG είχε υποβάλει αγωγή ζητώντας αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ για την κριτική που είχε ασκήσει ο κ. Τσίπρας σχετικά με τη «διαμεσολάβηση» της MIG στην πώληση του ΟΤΕ στους Γερμανούς. Για το ίδιο θέμα είχε υποβάλει αντίστοιχη αγωγή και κατά του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, η συζήτηση της οποίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Το ερώτημα όλων στην αγορά είναι αν θα επιμείνει να αναμετρηθεί δικαστικά με τον πρωθυπουργό της χώρας…
δΕπισημοποιήθηκε το «φλερτ» της Τράπεζας Αττικής με την Aspis Bank, καθώς οι δύο διοικήσεις συζητούν συγχώνευση, μια συγχώνευση που θα ήταν σωτήρια για την τράπεζα του πάλαι ποτέ ισχυρού Ομίλου Ψωμιάδη, ο οποίος κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.
δΥπάρχουν μόνο δύο «μικρά» προβλήματα στο σχέδιο: ότι τη συζήτηση για «γάμο» την έκανε η διοίκηση Κολλίντζα της Τράπεζας Αττικής, ο οποίος ως γνωστόν ήταν προσωπική επιλογή του Γ. Αλογοσκούφη και σύντομα αποχωρεί από την τράπεζα. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος αντέδρασε αμέσως και… λυσσαλέα στο σχέδιο, καθώς οι μηχανικοί, που μέσω του ΤΣΜΕΔΕ ελέγχουν την Τράπεζας Αττικής, φοβούνται ότι θα χρειασθεί μεγάλη αύξηση κεφαλαίου μετά τη συγχώνευση, ενώ σε κάθε περίπτωση ο «γάμος» θα μειώσει τη συμμετοχή του ΤΣΜΕΔΕ στη νέα τράπεζα. Κάποιοι σχεδιάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, λοιπόν…


Σχολιάστε εδώ