Διάδρομοι και Ψίθυροι

4Οι εγχώριες χρηματιστηριακές άρχισαν να… ξανασχολούνται (!) με μετοχές που ΔΕΝ μετέχουν του 20άρη της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν «παίζουν εκ του ασφαλούς»! Προσέξτε απλώς για ποια χαρτιά έχουν εκδώσει τις τελευταίες ημέρες εκθέσεις – συστάσεις και θα καταλάβετε. Ιδίως τώρα που μπήκαμε στην τελική ευθεία για να κλείσει ο χρόνος και πρέπει να «βγουν» κάτι νούμερα που είχαν «υποσχεθεί» μερικοί μερικοί…
4Jumbo: Αύξηση κερδών της τάξης του 7% βλέπει για τον τίτλο η HSBC. Με την μετοχή ασχολείται και η Merit που δίνει νέα τιμή-στόχο για το χαρτί στα 10,75 ευρώ (από 7,57 ευρώ), αλλάζοντας όμως παράλληλα και τη σύστασή της, τώρα σε αγορά.
4 Όμιλος Μυτιληναίου: Να κοιτάμε παρακαλώ τους τίτλους του ομίλου και τις επόμενες εβδομάδες. Τα χαρτιά αυτά, ούτως ή άλλως, τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστούν σχεδόν σε καθημερινή βάση στα τεκταινόμενα της αγοράς μας.
Η ίδια χρηματιστηριακή μειώνει την τιμή-στόχο για τη Sprider (στα 2,98 ευρώ από 3,21) διατηρώντας όμως τη σύσταση αγοράς.
4Αγροτική: Αυξηση στα κέρδη βλέπει η Marfin. Γενικώς πάντως η εταιρεία εμφανίζεται σχετικά συγκρατημένη στις συστάσεις της για τις τράπεζες.
4Μια και για τράπεζες ο λόγος, η Goldman Sachs αίφνης όχι απλώς άλλαξε τις συστάσεις της για τον τίτλο της Alpha Bank, αλλά προχώρησε και σε μείωση των εκτιμήσεών της περί κερδοφορίας της τράπεζας για την τριετία 2009 – 2011!
4 ΔΕΗ: Παραμένει «buy» για τον τίτλο της Επιχείρησης η Alpha Finance. «Buy» και για την Εμπορική οι Γάλλοι της Credit Agricole, οι οποίοι της δίνουν και ένεση ρευστότητας ύψους 1 δισ. ευρώ με τη γνωστή μέθοδο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου!
4ΟΠΑΠ: Η HSBC επανέρχεται στον τίτλο και διατηρεί τη σύσταση υπεραπόδοσης γι’ αυτόν. Παράλληλα μειώνει την τιμή-στόχο στα 23 ευρώ (από 25,5 ευρώ).
4Και η Αλουμύλ βαδίζει στα «συνήθη» μονοπάτια της εξεύρεσης κεφαλαίων. Η διοίκηση της εταιρείας συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα τη σύναψη ομολογιακού δανείου.
4Κατασκευές: Και πάλι μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ελλάκτορας, πλην όμως νομίζω πως όλοι μας παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες το… σίριαλ «οι μικροί σηκώνουν ανάστημα απέναντι στους μεγάλους». Ενδιαφέρον θα έχει η συνέχεια …


Σχολιάστε εδώ