Αφόρητες πιέσεις στους συνδικαλιστές του ΟΛΠ!

Έπειτα από σκληρές πιέσεις, απειλές και άλλες παρόμοιες «δημοκρατικές» διαδικασίες, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ στον ΟΛΠ, που έχουν την πλειοψηφία, κατάφεραν και «πέρασαν» στη συνεδρίαση του συνδικαλιστικού οργάνου της εταιρείας την περασμένη Δευτέρα την αναστολή των κινητοποιήσεων στο Λιμάνι. Έτσι από το πρωί της περασμένης Τρίτης οι εργασίες στο ΣΕΜΠΟ γίνονται κανονικά και η αγορά έχει αρχίσει να παίρνει… βαθιές ανάσες. Είχε προηγηθεί η δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία και η απειλή των εκπροσώπων συλλόγων και φορέων ότι θα προχωρούσαν σε αγωγές διεκδικώντας αποζημιώσεις από τους συνδικαλιστές!
Οι πιέσεις πρέπει να ήταν ασφυκτικές γιατί η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων στον ΟΛΠ υποχρεώθηκε σε άτακτη και άνευ όρων υποχώρηση. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση του ίδιου του νέου διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτη που ανέφερε ότι στη συνάντησή του με τους συνδικαλιστές τέθηκαν αιτήματα που αφορούσαν μόνο το εργασιακό και τίποτε άλλο, τη στιγμή που όταν ξεκίνησε η απεργία το πρώτο αίτημα της ΟΜΥΛΕ ήταν να ακυρωθεί η σύμβαση με την Cosco! Τώρα το αίτημα αυτό «εξαφανίστηκε» από τα αιτήματα των συνδικαλιστών, όπως «εξαφανίστηκαν» και όσοι τα υποστήριζαν με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους, όπως ο νομάρχης Πειραιά Γ. Μίχας, οι οποίοι πλέον δεν λένε… κουβέντα για το Λιμάνι, προφανώς με άνωθεν εντολή!
Επίσης ένα από τα βασικά αιτήματα των συνδικάτων ήταν να καθυστερήσει η εγκατάσταση των Κινέζων στο Λιμάνι. Ο ίδιος πάλι ο Γ. Ανωμερίτης στην ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως είναι αυτονόητο πως ο διάλογος δεν θα καθυστερήσει (μεταβάλει) την ημερομηνία έναρξης της παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στην Cosco!
Δηλαδή ο διάλογος περιορίζεται σε καθαρά εργασιακά θέματα και όλα τα περί… αλλαγής των όρων της σύμβασης με τους Κινέζους πήγαν… περίπατο!
Απʼ όλα όσα αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος, αυτά που θα συζητηθούν προβλέπονται στη σύμβαση. Δεν θα συζητηθεί δηλαδή κάτι καινούργιο. Θα συζητηθούν ζητήματα που είναι καθορισμένα και λυμένα από τη σύμβαση. Επομένως θα γίνει διάλογος για την τιμή των όπλων!
Γιʼ αυτό λέμε ότι η ιστορία στο Λιμάνι έληξε με άτακτη υποχώρηση των συνδικαλιστών που κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα και υπέκυψαν στις πιέσεις και ενδεχομένως τις απειλές που δέχθηκαν από την κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι τι θα πουν τώρα σε όλον τον κόσμο που τους ακολούθησε και έμεινε απλήρωτος για 15 μέρες τώρα και για 20 πριν από έναν μήνα!
Κάπως έτσι χάνουν την αξιοπιστία τους οι συνδικαλιστές που εκλέγονται με… ταμπέλες. Και κάπως έτσι απαξιώνεται γενικά και το συνδικαλιστικό κίνημα.
Τέλος, σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση του ΟΛΠ, η κατάσταση στο Λιμάνι ομαλοποιείται καθώς τα κοντέινερ φεύγουν με γοργούς ρυθμούς. Μέχρι την Πέμπτη είχαν εκτελωνιστεί και διοχετευθεί εκτός Λιμανιού 2.500 κοντέινερ, ενώ από αύριο αναμένεται να είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα και να βρει το Λιμάνι τον κανονικό του ρυθμό.


Σχολιάστε εδώ