ΑΤΕ: Ικανοποιητική κερδοφορία και εντυπωσιακή πιστωτική επέκταση

Η ATEbank στο εννεάμηνο του 2009 πέτυχε εντυπωσιακή πιστωτική επέκταση στους τομείς χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, η οποία κινήθηκε τέσσερις φορές πάνω από τον μέσο όρο της τραπεζικής αγοράς, με αποτέλεσμα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Ταυτόχρονα σημείωσε ικανοποιητική κερδοφορία, αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας και των υπολοίπων των καταθέσεών της.
Αναλυτικότερα πέτυχε:
• Ικανοποιητική κερδοφορία: Όμιλος 82,4 εκατ. ευρώ (-1,6%, σε επαναλαμβανόμενη βάση +6,4%), τράπεζα 96,3 εκατ. ευρώ (+46,7%), παρά την αρνητική επίδραση των ζημιών της ΕΒΖ ύψους 30 εκατ. ευρώ.
• Πολλαπλάσια αύξηση χορηγήσεων κατά 19,9% έναντι 5,4% του μέσου όρου στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (50,2%) και τα νοικοκυριά (15,6%).
• Περαιτέρω διείσδυση στην αγορά στεγαστικών δανείων με αύξηση 12,2% έναντι 4,4% του τραπεζικού συστήματος και με τα υπόλοιπα να διαμορφώνονται σε 6,6 δισ. ευρώ.
• Σημαντική επέκταση στην καταναλωτική πίστη (συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών) με αύξηση υπολοίπων κατά 28,6% έναντι 3,3% του τραπεζικού συστήματος, φτάνοντας στο ποσόν του 1,9 δισ. ευρώ περίπου.


Σχολιάστε εδώ