Απλήρωτο το προσωπικό της Λυρικής

Το προσωπικό της Λυρικής έχει να πληρωθεί από τις 15 Οκτωβρίου και είναι άγνωστο, κατά τον αντιπρόεδρο του ΔΣ Α. Θεοδωρόπουλο πότε θα γίνει αυτό. Δηλαδή, η ΕΛΣ βρίσκεται σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο και ελλοχεύει ο κίνδυνος το μοναδικό λυρικό θέατρο της χώρας να κατεβάσει ρολά…
Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΣ Οδυσσέας Κυριακόπουλος παρέλαβε τη Λυρική με μηδενικό έλλειμμα και σε διάστημα λιγότερο των τριών χρόνων δημιούργησε χρέη της τάξεως των 13.000.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, τόσο το Δ.Σ. όσο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τζοβάνι Πάκορ απαξίωσαν το καλλιτεχνικό δυναμικό της ΕΛΣ και αγνόησαν τις ικανότητες των τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων της, δίνοντας παράλληλα απαράδεκτους μισθούς των 5.000 και 10.000 ευρώ μηνιαίως για τους ημετέρους. Πέρα από αυτό διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα σε πανάκριβες και εισαγόμενες παραγωγές.
Οι εργαζόμενοι της ΕΛΣ καλούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού να πάρουν θέση.
Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τζοβάνι Πάκορ, ο απόλυτα υπεύθυνος και δημιουργός των golden boys και girls ως άλλος Στέφανος Λαζαρίδης –πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής– ματαίωσε την πανάκριβη παραγωγή του «Un ballo in maschera» στο Μέγαρο Μουσικής.
Oι εργαζόμενοι από τον Σεπτέμβριο έχουν προτείνει να ματαιωθούν τέτοιες ακριβές παραγωγές και να αντικατασταθούν με έργα ρεπερτορίου, καθώς επίσης με επαναλήψεις παλαιότερων παραγωγών.
Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ας σκύψει με περίσσια ευαισθησία στα προβλήματα της ΕΛΣ και να διορίσει νέο ΔΣ, νέο καλλιτεχνικό διευθυντή ΕΛΛΗΝΑ και πάνω από όλα να καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το δυσθεώρητο χρέος των 13.000.000 ευρώ.
Η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και η σημερινή, να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή πρέπει να ζήσει και θα ζήσει, αυτό τουλάχιστον έχει καταγράψει η ιστορία της…


Σχολιάστε εδώ