Αιχμές Λαμπράκη κατά Θόδωρου – Γιάννας

Ο κ. Λαμπράκης χαρακτηρίζει «τιμωρία» του μουσικόφιλου κόσμου της Αθήνας την ακύρωση της χορηγίας, αποκαλεί «κακόβουλη» την παρερμηνεία του δημοσιεύματος, το οποίο, όπως λέει, δεν αφορούσε το ζεύγος Αγγελόπουλου, και διατυπώνει την αιχμηρότατη βολή ότι το Μέγαρο δεν θα δώσει μάθημα συμπεριφοράς σε χορηγό, δηλαδή στον Θόδωρο και τη Γιάννα, με τους οποίους πριν από λίγους μήνες είχαν θερμότατες σχέσεις.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Λαμπράκη, η οποία μάλιστα μεταδόθηκε και από το δελτίο του Μega, που δείχνει την έντονη ενόχληση του μεγαλοεκδότη από την αγωγή αλλά και την ενέργεια του Θόδωρου να ακυρώσει τη χορηγία (το υπόλοιπο βέβαια, που ήταν 250.000 ευρώ, από το 1.000.000 ευρώ που ήταν το σύνολο, γιατί τα 750.000 ευρώ τα είχε καταβάλει), έχει ως εξής:

«Καθώς αρκετοί συνδρομητές ρώτησαν και ρωτούν το Μέγαρο Μουσικής κατά πόσον η ανακοίνωση του κυρίου και της κυρίας Αγγελοπούλου για διακοπή της χορηγίας Μεγάλων Ορχηστρών – Μεγάλων Μαέστρων συνεπάγεται ακύρωση της προγραμματισμένης συναυλίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του Ρικάρντο Μούτι, διαβεβαιώνουμε το κοινό του Μεγάρου ότι καμία μεταβολή δεν επέρχεται. Αν ίσως η ”τιμωρία” του μουσόφιλου κοινού της Αθήνας δεν είναι η κομψότερη απάντηση στην κακόβουλη παρερμηνεία ενός σημειώματος που δεν αφορούσε το ζεύγος Αγγελοπούλου, το Μέγαρο δεν επιχειρεί μάθημα συμπεριφοράς σε χορηγούς που στήριξαν γενναιόδωρα στο παρελθόν επιτυχημένες παραγωγές του Μεγάρου».

Αντιληπτό είναι το μήνυμα της ανακοίνωσης: Ότι, κύριε Αγγελόπουλε, και χωρίς τα λεφτά σου, η συναυλία θα γίνει. Και βέβαια δεν απευθύνεται τυχαία ο κ. Λαμπράκης στους μουσικόφιλους της Αθήνας… Εκθέτει το ζεύγος, που πήγε να τους στερήσει τη Φιλαρμονική της Βιέννης. Κάθε άλλο δηλαδή παρά έκλεισε το μέτωπο.


Σχολιάστε εδώ