Έναν μήνα ζητάνε ραντεβού οι τραπεζίτες

Υπάρχει ένα διακριτό πρωτόγνωρο σύνδρομο από το οποίο φαίνεται να κυριαρχούνται οι «παρθενικοί» υπουργοί. Αποφεύγουν κάθε επαφή, αν και εντάσσεται μέσα στις υποχρεώσεις των αρμοδιοτήτων τους. Δείχνουν ή να φοβούνται μην… εκτεθούν στα μάτια των καθαρόαιμων του Μαξίμου ή ότι δεν υπολογίζουν κανέναν, συμπεριφερόμενοι σαν σατράπηδες. Κι αυτό είναι ό,τι χειρότερο.
Πάρα πολλοί φορείς ζητούν συνάντηση με τον υπουργό και δεν παίρνουν ούτε καν απάντηση ή ζητάνε τι να κάνουν προϊστάμενοι Διευθύνσεων υπουργείων για σημαντικά θέματα της καθημερινότητας και μένουν στην… αναμονή!
Μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι η Ένωση Τραπεζών, που έναν μήνα ζητάει ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών και μέχρι τώρα δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα, που σχετίζεται βέβαια με θέματα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, νομοσχέδια όπου εμπλέκονται και οι τράπεζες.
Αυτή η συμπεριφορά έχει προσθέσει άλλο ένα εμπόδιο στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και του ιδιωτικού τομέα και θα πρέπει να ανησυχήσει τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου. Ασφαλώς δεν μπορεί να εντάσσεται στις οδηγίες που έχει δώσει, μια και δημόσια έχει μιλήσει για ανοιχτές πόρτες, γιʼ αυτό και θα πρέπει να παρέμβει τώρα, πριν τελειώσουν η ανοχή και το καλό κλίμα για την κυβέρνηση.


Σχολιάστε εδώ