Τι έλεγε ο Πεταλωτής τον Απρίλιο του 2009 για τους εργαζομένους στα δημοτικά ΜΜΕ
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοεί ότι οι εργαζόμενοι και οι δημοσιογράφοι δεν ευθύνονται για τα ελλείμματα των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμφισβητούνται ή να υπονομεύονται τα δικαιώματά τους. Η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα και είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κυβέρνηση» (απόσπασμα της ερώτησης που υπέβαλε στις 14 Απριλίου 2009, για τους εργαζομένους στα δημοτικά ΜΜΕ, ο σημερινός κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής). Τότε έκανε λόγο για «εμπαιγμό των υπαλλήλων από την κυβέρνηση της ΝΔ». Σε ερώτηση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ την περασμένη Τρίτη ήταν πιο συγκεκριμένος, αναφέροντας πως «η προσέγγιση του θέματος ήδη έχει γίνει» και «ήδη εμείς και ως αντιπολίτευση είχαμε εκφραστεί πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα».
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την επαπειλούμενη μετατροπή (από 1/1/2010) των δημοτικών ΜΜΕ σε ΑΕ, όπως αυτή (έως τώρα) προκύπτει σε εφαρμογή του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, σε κοινή γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την περασμένη Τρίτη οι δημοσιογράφοι των τεσσάρων δημοτικών ραδιοσταθμών του Λεκανοπεδίου Αττικής (Αθήνα 9,84, Κανάλι 1, Ξένιος, Επικοινωνία). Οι δημοσιογράφοι εκτιμούν ότι «μια τέτοια εξέλιξη, πέρα από το ότι αναπόφευκτα δρομολογεί μαζικές απολύσεις εργαζομένων εν καιρώ κρίσης, πλήττει πάνω από όλα ένα δημόσιο αγαθό προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, ανοίγει τον δρόμο σε αδιαφανείς συναλλαγές και απειλεί να τερματίσει άδοξα την πολυετή ιστορία που έχουν γράψει τα δημοτικά ΜΜΕ στον κρίσιμο χώρο της ενημέρωσης». Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την «πλήρη διασφάλιση του κοινωφελούς χαρακτήρα όλων των δημοτικών ΜΜΕ», «τη χρηματοδότηση των δημοτικών ΜΜΕ από τους οικείους ΟΤΑ», «τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας», «την απρόσκοπτη αδειοδότηση των δημοτικών ΜΜΕ» και την τροποποίηση των προβλέψεων του νόμου Ρουσόπουλου, που επιτρέπει αδειοδότηση μόνο ανωνύμων εταιρειών. «Οι εν λόγω συχνότητες, ως δημόσια περιουσία, δεν πρέπει να μπορούν να μεταβιβαστούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε ιδιώτες»,
υπογραμμίζουν. Συνάντηση για τα δημοτικά ΜΜΕ είχε και η ΕΣΗΕΜΘ με τη βουλευτή Θεσσαλονίκης Χ. Αράπογλου η οποία δήλωσε ότι δεν είναι ορθό να εξισώνονται τα Μέσα Ενημέρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις άλλες δημοτικές επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι σε συντονισμό με την τοπική ένωση θα αναλάβει πρωτοβουλία, τόσο ως βουλευτής όσο και ως επικεφαλής της δεύτερης παράταξης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, για να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας των δημοτικών ΜΜΕ.