Στο μικροσκόπιο «ειδικού κλιμακίου» ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατικής σημαντικά στοιχεία

Ενισχυμένο κλιμάκιο ΕΥΠ – Αντιτρομοκρατικής έχει θέσει κάτω από μικροσκόπιο παλαιότερα και νέα στοιχεία, προκειμένου οι αρμόδιοι να καταλήξουν σε απαντήσεις: α) όσον αφορά τις δομές των τρομοκρατικών πυρήνων και τις διασυνδέσεις των πολυώνυμων οργανώσεων και β) σχετικά με συγκεκριμένους υπόπτους, που φαίνεται να συνδέονται είτε με τις «ομάδες εκτελεστών» είτε με τα καθοδηγητικά κλιμάκια, τα οποία παίρνουν τις αποφάσεις και προσδιορίζουν τις τακτικές. Άρα και τους στόχους, όπως ανέφερε στο «ΠΑΡΟΝ» αρμόδια πηγή της Αντιτρομοκρατικής.
Η ίδια πηγή μάς αποκάλυψε ότι:
= Τα στοιχεία που υπάρχουν και διασταυρώνονται είναι και αρκετά και πολύ σημαντικά, «ώστε να ξέρουμε τώρα καλά ότι όλες οι οργανώσεις είναι στην ουσία μία και ότι ένας είναι ο καθοδηγητικός πυρήνας, που αποτελεί τον εγκέφαλο».
Αυτό είναι και το συμπέρασμα των ξένων συμβούλων με τους
οποίους βρίσκεται σε επαφή η Αθήνα και οι οποίοι (στη Σκότλαντ Γιαρντ ιδιαίτερα) γνωρίζουν καλά την ελληνική πραγματικότητα, λόγω προηγούμενης ανάμειξης στα γεγονότα της «17Ν».
Κι αυτό ενώ από αμερικανικής πλευράς διεβιβάσθη προ ημερών στην Αθήνα «σοβαρή ανησυχία για τις εξελίξεις», καθώς οι αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ που ασχολούνται με αυτό το κομμάτι της τρομοκρατίας στην περιοχή θεωρούν ότι στους στόχους των οργανωμένων επιθέσεων είναι και αμερικανικά συμφέροντα.
Σύμφωνα πάντως με τα υπό αξιολόγηση στοιχεία και ειδικότερα κάποιες πληροφορίες που μελετώνται επισταμένως, ενώ οι οργανώσεις αυτές έχουν κοινό καθοδηγητικό εγκέφαλο, δεν σχετίζονται οργανικά μεταξύ τους, για λόγους ασφαλείας, ώστε τυχόν πλήγμα κατά της μίας να μην επηρεάζει την άλλη. Ακόμη και οι ομάδες της ίδιας οργάνωσης αγνοούν την ύπαρξη και τις δομές η μία της άλλης. Κι αυτό προκειμένου τυχόν σύλληψη μελών τους να μην οδηγήσει σε αλυσιδωτό ξήλωμα.
Αυτές οι δομές οφείλονται σε σαφώς «εκ των έξω» οργανωτικές οδηγίες ομοφρόνων, που κινούνται στις ίδιες γραμμές. Και που βρίσκουν στην Ελλάδα πρόσφορο έδαφος. Οι Αρχές είναι μάλιστα πεπεισμένες ότι βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος ξένοι που συνδέονται με τη «Σέχτα» και ιδίως με τον «Επαναστατικό Αγώνα».
Στο μεταξύ, τα μέτρα θα ενταθούν στο έπακρο κατά τις επόμενες εβδομάδες, λόγω αφενός των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου και αφετέρου των γεγονότων του περασμένου Δεκεμβρίου, με τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Και ενδεχομένως να γίνει «απόπειρα μαζικής εξεγέρσεως», στα ίχνη των περυσινών επεισοδίων.


Σχολιάστε εδώ