στα ενδότερα των ομάδων

= Άρχισαν τα όργανα, βαράνε τα νταούλια σε Πειραιά και Αθήνα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, με τα ΜΜΕ να σέρνουν τον χορό. Χρόνια είχαμε να ζήσουμε τέτοια αντιπαράθεση μεταξύ των «αιωνίων» αντιπάλων, που προετοιμάζονται για σύγκρουση δίχως να σκέφτονται τις επιπτώσεις.
= Πόσω μάλλον τις παράπλευρες απώλειες… Και αυτές είναι πολλές σε όλα τα μέτωπα.
= Διαιτητές και βοηθοί την πατάνε και μένουν εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετές εβδομάδες. Ομάδες πληρώνουν διαιτητικά σφάλματα και τις παίρνει η κάτω βόλτα επειδή πρέπει να μείνουν οι δύο μεγάλοι μόνοι τους στην κούρσα του τίτλου.
= Το χειρότερο όλων είναι ότι έως το πρώτο ντέρμπι μεσολαβούν περίπου 20 μέρες. Άρα έχουν να δουν και άλλα πράγματα τα ματάκια μας στη μεγάλη κόντρα.
= Ειδικά εάν χρησιμοποιηθούν όλα τα όπλα που διαθέτουν οι «ερυθρόλευκοι» και οι «πράσινοι». Διότι υπάρχουν αρκετά, όπως, για παράδειγμα, ο Σάββας Θεοδωρίδης, που παραμένουν ανενεργά έως τώρα είτε από επιλογή είτε από λόγους ανεξάρτητους της θέλησής τους.
= Για το ντέρμπι και τα… παρελκόμενα, βέβαια, θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε. Μέχρι τις 29 Νοεμβρίου θα βρούμε πολλά πράγματα για να ασχοληθούμε.
= Έως τότε ας ρίξουμε μία ματιά σε ζητήματα που απασχολούν τις δύο ομάδες. Στον Ολυμπιακό το μεγάλο πρόβλημα είναι οι απανωτοί τραυματισμοί.
= Καλά καλά δεν προλαβαίνουν να παίξουν οι παίκτες δύο ή τρία σερί ματς και βγαίνουν εκ νέου στα πιτς. Κάτι, βέβαια, που ισχύει για εκείνους που μπαίνουν στο γήπεδο.
= Διότι υπάρχουν και άλλοι, με κύριο παράδειγμα τον Νταρμπισάιρ, ο οποίος ουσιαστικά δεν έχει αγωνιστεί στη φετινή σεζόν. Ο άγγλος επιθετικός, μάλιστα, απειλεί έντονα τις ισορροπίες μέσα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, διότι ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν μπορεί να χωνέψει ότι ξόδεψε πάνω από 3 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του δίχως να γίνουν πρώτα οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
= Ο νέος τραυματισμός του Γκαλέτι θα ανοίξει τον ιατρικό φάκελο στον Ρέντη. Μπορεί να λείπει στις ΗΠΑ ο Κόκκαλης, αλλά τα μηνύματα που έστειλε δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, καθώς όλοι αντιλήφθηκαν ότι είναι οργισμένος με τους απανωτούς μυϊκούς τραυματισμούς.
= Στον Πειραιά, βέβαια, έχουν το γνωστό άλλοθι με την προετοιμασία του Τιμούρ Κετσπάγια. Τα ρίχνουν όλοι στον γεωργιανό τεχνικό και στον κύπριο συνεργάτη του με σαφή πρόθεση να βγάλουν την ουρά τους απʼ έξω και να αποφύγουν τη… φωτιά.
= Ο Κόκκαλης, όμως, διεμήνυσε ότι θα θελήσει να ζητήσει εξηγήσεις. Φυσικά δεν θα μείνει μόνο στις ευθύνες του Κετσπάγια για την προετοιμασία, αλλά θα απαιτήσει να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει και στον Ολυμπιακό απειλείται η καριέρα όποιου ποδοσφαιριστή τραυματίζεται σοβαρά ή ελαφριά.
= Στον Παναθηναϊκό έχουν άλλα προβλήματα. Οι παίκτες είναι δυσαρεστημένοι από την κίνηση του Νικόλα Πατέρα να τους υποδείξει ως υπευθύνους για την απόδοση της ομάδας στα τελευταία ματς.
= Παράλληλα εκφράζουν παράπονα για τον τρόπο που δουλεύουν στις προπονήσεις. Κάποιοι αποδίδουν τις προβληματικές εμφανίσεις στην αδυναμία του Χενκ Τεν Κάτε να βάλει στοιχεία στην ανάπτυξη της ομάδας.
= Την ίδια γνώμη έχει και ο Κώστας Αντωνίου. Κατά καιρούς, μάλιστα, φροντίζει και διαρρέει ότι ο Παναθηναϊκός έχει καλούς αμυντικούς, αλλά παρουσιάζονται κενά επειδή οι παίκτες δεν δουλεύουν πάνω στην τακτική, και γι’ αυτό δεν υπάρχει σύστημα αντιμετώπισης των αντιπάλων παρά μόνο όταν παίζει ανασταλτικά όλη ομάδα.
= Είναι σαφές ότι δίνει εξετάσεις πλέον ο Τεν Κάτε. Η στήριξη του κόσμου, που επιβεβαίωσε πλήρως τις πληροφορίες μας, αποτελεί ένα εχέγγυο για να δουλέψει πιο ήρεμα ο Ολλανδός.
= Ξέρει, όμως, ο προπονητής του Παναθηναϊκού ότι εξαντλήθηκαν τα αποθέματα υπομονής, και αφού κρίνεται εκ του αποτελέσματος, στην πρώτη… στραβή θα βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Μόνο η ήττα στο Φάληρο μπορεί να περάσει στο ντούκου για τους «πράσινους» επειδή θα υπάρχει η ελπίδα του δεύτερου γύρου.
= Κάθε άλλη απώλεια βαθμών θα αποδειχθεί καταστροφική για τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ο Τεν Κάτε.
= Στην ΑΕΚ ο Μπάγεβιτς περνάει ακόμα πιο δύσκολες ώρες από την εποχή της Φυλής και των Λιοσίων. Τότε είχε πολλές δικαιολογίες, όπως η έλλειψη γηπέδου, οι απλήρωτοι παίκτες και ο εμφύλιος, που έτρωγε τα σωθικά της Ένωσης.
= Φέτος, όμως, ο Ντούσκο δεν μπορεί να επικαλεστεί ανάλογα άλλοθι. Τον βαραίνουν πολλές ευθύνες για την εικόνα και τη βαθμολογική συγκομιδή της ΑΕΚ.
= Το ζητούμενο στην περίπτωση του Μπάγεβιτς είναι τα αποθέματα υπομονής. Οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι θα παραμείνει στην ΑΕΚ μέχρι να ξεκαθαρίσει το διοικητικό τοπίο.
= Ενόχλησε πολλούς η ανάδειξη του Παύλου Γιαννακόπουλου ως κορυφαίου παράγοντα στην εκατονταετή ιστορία του Παναθηναϊκού. Αλλά όταν ψηφίζει ο κόσμος ουδείς δικαιούται να γκρινιάζει.
= Ο κάθε παράγοντας, άλλωστε, γράφει την ιστορία του με έργα. Κι εδώ όντως ο Παύλος είναι ο κορυφαίος με τα ευρωπαϊκά τρόπαια που έχει φέρει στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα.
= Πάει για δύο μεγάλα κόλπα ο Μάκης Ψωμιάδης στην Καβάλα. Είδε ότι οι μεγάλες ομάδες δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση και του άνοιξε η όρεξη για τη συμμετοχή στα πλέι οφ.
= Θα το παλέψει, λοιπόν, η Καβάλα. Κι επειδή ο Ψωμιάδης ξέρει ότι οι μεγάλοι παίκτες κάνουν τη διαφορά, επιχειρεί να βρει έναν επιθετικό κι έναν αμυντικό που να προέρχονται από μεγάλα πρωταθλήματα και να δώσουν ακόμα περισσότερη ώθηση στην ομάδα του.
= Από την Καβάλα, πάντως, θα φύγουν και παίκτες. Ένας εξ αυτών αναμένεται να είναι ο Βασίλης Λάκης.
= Για τον άλλοτε διεθνή μεσοεπιθετικό ενδιαφέρεται ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Βαγγέλης Βλάχος. Αλλά και στο Περιστέρι καλοβλέπουν την περίπτωσή του, καθώς από το καλοκαίρι αναζητούν έναν παίκτη για τη δεξιά πτέρυγα.
= Στην Τρίπολη, πάντως, εξακολουθούν και ασχολούνται με την αγορά της Αργεντινής. Έχουν καλές άκρες εκεί και το τμήμα σκάουτινγκ απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι βρίσκει ευκαιρίες.
= Από τον Αστέρα, πάντως, ενδέχεται να φύγει ο Ρίος. Η μεταγραφή του πολυδιαφημίστηκε, αλλά έως τώρα ο έμπειρος παίκτης δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα.
= Ο Βλάχος θεωρεί ότι μπορεί να τον αξιοποιήσει. Ο Αργεντινός, όμως, φαίνεται ότι μελαγχολεί μακριά από την πατρίδα του.
= Σκέφτονται λοιπόν στην Τρίπολη να τον συμπεριλάβουν μεταξύ των ανταλλαγμάτων για την απόκτηση ενός επιθετικού. Μολονότι ο Βλάχος έβγαλε από τη ναφθαλίνη και τον Καούνο.


Σχολιάστε εδώ