Σε μεγάλο έργο της Ρωσίας ο Όμιλος Κοπελούζου

Πριν από λίγες μέρες συνυπέγραψε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, εκ μέρους της εταιρείας Northern Capital Gateway, τη σύμβαση- σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, διάρκειας 30 ετών, με την κυβέρνηση της Αγ. Πετρούπολης για την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου Pulkovo της πόλης.
Στην εταιρεία Northern Capital Gateway, η οποία είχε ανακηρυχθεί τον Ιούνιο του 2009 ανάδοχος του ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί από την κυβέρνηση της Αγ. Πετρούπολης, συμμετέχει η Horizon Air Investments του Ομίλου Κοπελούζου, μαζί με τη γερμανική εταιρεία Fraport, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί μεταξύ άλλων το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, ένα από τα τρία μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ευρώπης, και τη ρωσική VTB Capital, μέλος του Ομίλου VTB, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας.
Το έργο, εκτιμώμενης επένδυσης 1,4 δισ. ευρώ περίπου, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός νέου τέρμιναλ επιβατών, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και την κατασκευή νέων κτιρίων για εμπορική χρήση, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός «σύγχρονου και υψηλού επιπέδου αεροδρομίου, ανάλογου της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αγ. Πετρούπολης», όπως τόνισε ο κ. Δ. Κοπελούζος στην ομιλία του κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης. Θυμίζουμε ότι ο Όμιλος Κοπελούζου συμμετέχει ήδη στο μετοχικό κεφάλαιο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η εν λόγω επένδυση αποτελεί ακόμη ένα βήμα στη σειρά επενδύσεων του Ομίλου σε έργα ανάπτυξης αεροδρομίων στην Ευρώπη.


Σχολιάστε εδώ