Κάτω στον Πειραιά

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στον χώρο του ΣΕΦ μέχρι και την αποχώρησή της τη συνόδευαν ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωάννης Κουλιζάκος και ο τέως πρόεδρος του ΟΛΠ Διονύσης Μπεχράκης. Μαζί τους και το στέλεχος του ιδιαίτερου γραφείου της Παναγιώτης Αντωνόπουλος. Να σημειώσουμε ότι μέχρι να τελειώσει την ομιλία της η Ντόρα Μπακογιάννη είχε γεμίσει από κόσμο και το φουαγιέ, ο χώρος δηλαδή έξω από την αίθουσα που γινόταν η ομιλία. Αυτό οφείλεται στην πολύ καλή κινητοποίηση που είχε κάνει το γραφείο της και στην τέλεια εκμετάλλευση των μηχανισμών που διαθέτει. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο όλοι οι Νεοδημοκράτες του Πειραιά, του Μοσχάτου, του Ρέντη, της Νίκαιας, της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος και της Σαλαμίνας είχαν δεχθεί τηλεφώνημα από το γραφείο της υποψήφιας προέδρου που τους καλούσε να παρευρεθούν στην ομιλία της! Την Ντόρα υποδέχθηκε στο ΣΕΦ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Α΄ Πειραιά Τάκης Μάλαγας, αλλά δεν την προσφώνησε όπως είχε προγραμματιστεί. Λέγεται ότι τελικά πήρε εντολή από τη Ρηγίλλης να μην προσφωνήσει κανέναν από τους υποψηφίους, αν και κάποιοι επιμένουν ότι το περιβάλλον της Ντόρας δεν δέχθηκε επειδή τον θεωρεί άνθρωπο του Βασίλη Μιχαλολιάκου και, κατά συνέπεια, του Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο ο Β. Μιχαλολιάκος ήταν στην εκδήλωση, άσχετα αν έφυγε με το που άρχισε η ομιλία της Ντόρας, όπως ήταν και οι βουλευτές Κυριάκος Μητσοτάκης, Θ. Νάκος, Κ. Χατζηδάκης, οι πρώην βουλευτές Π. Μαντούβαλος και Π. Μελάς και από τους υποψήφιους οι Γ. Βουτσινάς και Κ. Κατσαφάδος, καθώς επίσης και πολλοί άλλοι από την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.
Εντύπωση δημιούργησε πάντως ένα κείμενο 10.000 ΟΝΝΕΔιτών που κυκλοφόρησε προχθές στον Πειραιά και αναφέρει ότι έχουν αποφασίσει να μην πάρουν θέση για το ποιον υποψήφιο θα στηρίξουν τελικά. Το περίεργο είναι ότι το κείμενο το υπογράφει και ο Κ. Κατσαφάδος, ως γραμματέας της ΟΝΝΕΔ! Τη στιγμή που ο ίδιος ήταν στη συγκέντρωση της Ντόρας και καθόταν μπροστά μπροστά για να τον δουν, η υπόλοιπη οικογένεια Κατσαφάδου συγκεντρώθηκε την περασμένη βδομάδα σε γνωστό μαγαζί του Πειραιά και συμφώνησε να στηρίξει Σαμαρά! Τι να συμβαίνει άραγε;
// Σε δήλωσή του ο διοικητής του «Σωτηρία» Γ. Δαβάκης τονίζει ότι θα στηρίξει την Ντόρα στις εκλογές για πρόεδρο της ΝΔ και καλεί τους φίλους του να πράξουν το ίδιο. Παρόμοια δήλωση έκανε και η τέως αντιδήμαρχος Λίτσα Καλαγιά, που είναι από τις πρώτες που βρέθηκε δίπλα στην υποψήφια πρόεδρο της ΝΔ, αμέσως μετά τις εκλογές. Δήλωση στήριξης της Ντόρας έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού Γιάννης Διάκος. Αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες, ενώ εντύπωση κάνει ο φανατισμός ορισμένων, όπως του τέως προέδρου του Β΄ Διαμερίσματος Γ. Μαστρονικόλα που έκανε τα μαγαζιά του «εκλογικά κέντρα» της υποψήφιας προέδρου.
// Παρέμεινε στο δημοτικό συμβούλιο Κορυδαλλού ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ο Στ. Χρήστου, που είχε κατέβει ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά στις τελευταίες εκλογές. Ο πρώην αντιδήμαρχος Γ. Ματαράγκας, που ήταν κι αυτός υποψήφιος βουλευτής, επανήλθε μεν στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά ως ανεξάρτητος, αφού κατέθεσε δήλωση με την οποία αποχώρησε από την παράταξη Χρήστου.
// Χαμός έγινε την προπερασμένη Πέμπτη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Περάματος. Ανταλλάχθηκαν βαρύτατες εκφράσεις ανάμεσα στον δήμαρχο και στον πρόεδρό του Γ. Λαγουδάκο, ενώ η αντιδήμαρχος κ. Παπαδάκη απαίτησε να αποχωρήσει από τα έδρανα των συμβούλων ο γενικός γραμματέας του δήμου κ. Ντούπας. Απείλησε μάλιστα με αποχώρηση αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημά της. Κατόπιν αυτού ο γενικός γραμματέας αποχώρησε και τα πνεύματα ηρέμησαν. Πάντως η κρίση στην παράταξη του δημάρχου σοβεί και με την παραμικρή ευκαιρία εκδηλώνεται.
// Μέλη του ΠΑΣΟΚ στο Πέραμα σκέπτονται να στείλουν στην Ιπποκράτους τη μήνυση του Δασαρχείου Πειραιά κατά του δημάρχου Γιάννη Γλύκα για τα παράνομα μπαλώματα που είχε αποκαλύψει η στήλη.
// Η μη αποδοχή από το ΠΑΣΟΚ της υποψηφιότητας του Χρήστου Σαλελέ για βουλευτή στις τελευταίες εκλογές τον κάνει να πιστεύει ότι ανοίγει ο δρόμος της επιστροφής του στα δημοτικά δρώμενα του Κερατσινίου. Είναι μετά να μην ανησυχούν ο Ζούπης, ο Λάλος και ο Χάσκας, που περιμένουν πώς και πώς το «χρίσμα» της Ιπποκράτους, από τη στιγμή μάλιστα που στη γωνία τους… περιμένει και ο Τζανής;
// Μια πολύ σημαντική εκδήλωση πραγματοποιείται από την περασμένη Πέμπτη στον Πειραιά, με πρωτοβουλία του ομίλου UNESCO Πειραιά και Νήσων και σε συνεργασία με την UNESCO Νέων Μόσχας και τον Δήμο Μόσχας! Πρόκειται για το διεθνές συνέδριο με θέμα «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και η εποχή του» που θα ολοκληρωθεί σήμερα. Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα κατατεθούν στην κυβέρνηση της Μόσχας, η οποία στις αρχές του 2010 έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου με την παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Ρωσίας και της Ελλάδας. Τέλος, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Ελλάδα, η ρωσική αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί τη Βουλή των Ελλήνων, την Ακρόπολη, την Πλάκα, την Αίγινα, την Παλαιοχώρα και τον Άγιο Νεκτάριο, καθώς και το Ναύπλιο.


Σχολιάστε εδώ