Ιδού η σύμβαση ΕΡΤ – Aegean για την «Αθλητική Κυριακή»

Στον πολιτικό και επικοινωνιακό πόλεμο της Aegean με την Olympic Airways έρχεται να προστεθεί η καταγγελία της ΠΟΣΠΕΡΤ για τη χορηγία της πρώτης στην εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» της ΕΡΤ, ζητώντας να παρέμβει Εισαγγελέας. Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστηρίζει πως «ήδη στις πρώτες εκπομπές επανειλημμένα καταστρατηγείται ο ιδρυτικός νόμος της ΕΡΤ, Ν. 1730, και το ΠΔ 100, παράγρ. 6, διότι υπερβαίνει τους
όρους χορηγίας και σε χρονική διάρκεια και πέραν της αρχής ή και του τέλους των προγραμμάτων», κάνοντας λόγο για «γκρίζα διαφήμιση».
Η διοίκηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης δηλώνει πως «η ΕΡΤ δεν έχει απώλεια εσόδων» από τη σύμβαση και κατηγορεί τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη πως «καταφεύγει στην προσφιλή μέθοδο της λασπολογίας αναζητώντας ”διέξοδο” με τις ανακοινώσεις του περί ”σκανδάλων” στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων επί προσωπικού θέματός του και σε μια προσπάθεια να εκφοβίσει τη διοίκηση της ΕΡΤ».
Το «Π» αποκαλύπτει σήμερα το επίμαχο έγγραφο. Η σύμβαση υπεγράφη στις 13/8/2009, είναι διάρκειας 3 ετών (2009-2012) και αφορά την «Αθλητική Κυριακή», τις pre game και τις post game εκπομπές του UEFA Champions League, ενώ υποχρέωση της Aegean είναι να προσφέρει το μηχάνημα για τις φάσεις και τον ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Γκώνια ως σχολιαστή. Σε
αντιστάθμισμα, η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να προβάλλει στην ενότητα των φάσεων, πριν και μετά, το λογότυπο της χορηγού και να μεταδίδει με το χαμηλότερο τιμολόγιο ένα σποτ διάρκειας 40 δευτερολέπτων της Aegean.
Αντικείμενο της χορηγίας είναι τα «τηλεοπτικά αθλητικού περιεχομένου και συγκεκριμένα οι ειδικές ”ενότητες” φάσεων, στιγμιότυπων και συστημάτων που θα περιλαμβάνονται σε: α) όλες τις εκπομπές (κατ’ ελάχιστον 36 για κάθε αγωνιστική περίοδο) με τίτλο ”ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ” που θα μεταδίδονται από τη ΝΕΤ κάθε Κυριακή στις 22.00 περίπου κατά τις ως άνω αγωνιστικές περιόδους, β) όλες τις pre game και post game εκπομπές (κατ’ ελάχιστον 18 για κάθε αγωνιστική περίοδο) που θα μεταδίδονται από τη ΝΕΤ ή την ΕΤ1 και θα αφορούν τους αγώνες ποδοσφαίρου που θα διεξάγονται στο πλαίσιο του UEFA Champions League κατά τις ως άνω αγωνιστικές περιόδους».
Μεταξύ των υποχρεώσεων του χορηγού ήταν «να παραδώσει στην ΕΡΤ μέχρι τις 17 Αυγούστου 2009 προς χρήση για όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης το μηχάνημα ”Pierro” με ενσωματωμένο το απαραίτητο λογισμικό, το οποίο (μηχάνημα) έχει προμηθευτεί από την εταιρεία RED BEE, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στις προαναφερόμενες τηλεοπτικές εκπομπές για τη γραφική ανάλυση φάσεων και στιγμιοτύπων των ποδοσφαιρικών αγώνων και των συστημάτων, την παρουσίαση ομάδων, τη δημιουργία γραφικών παραστάσεων κ.λπ.».
Επίσης «να παράσχει στην ΕΡΤ τον παρουσιαστή κ. Παναγιώτη Γκώνια, ο οποίος με τη χρήση τού ως
άνω μηχανήματος θα αναλύει και θα σχολιάζει τα μεταδιδόμενα στιγμιότυπα/φάσεις των αγώνων. Ρητά συμφωνείται πως απαγορεύεται η αντικατάσταση του παρουσιαστή/αναλυτή χωρίς την έγγραφη έγκριση της ΕΡΤ».
Οι υποχρεώσεις της ΕΡΤ περιλαμβάνουν: «Την προβολή του λογότυπου της χορηγού στην αρχή και στο τέλος της ειδικής ”ενότητας” φάσεων, στιγμιοτύπων και συστημάτων». Ακόμη, «η ΕΡΤ
υποχρεούται να μεταδίδει ένα διαφημιστικό μήνυμα διάρκειας 40 δευτερολέπτων που θα παράξει η χορηγός και θα παραδώσει στην ΕΡΤ μέχρι τις 17 Αυγούστου 2009, το οποίο θα προβάλλεται μία φορά σε ένα διαφημιστικό διάλειμμα της εκπομπής ”ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ”». «Η προαναφερόμενη προβολή του λογότυπου της χορηγού και το ως άνω διαφημιστικό μήνυμα θα τιμολογηθούν με την κατώτερη κατηγορία του επίσημου τιμοκαταλόγου διαφημίσεων της ΕΡΤ, που είναι κατατεθειμένος στην αρμόδια ΔΟΥ».


Σχολιάστε εδώ