Δύσκολες ώρες περνάει ο Άρης

Η συντριβή του Άρη από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στον άλλοτε αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ. Ο κόσμος της ομάδας μετατράπηκε σε ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Τα μηνύματα προς τη διοίκηση της ΚΑΕ, τους παίκτες και τον Φώτη Κατσικάρη έδειχναν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την οργή που προκάλεσε ο διασυρμός. Αμέσως σήμανε συναγερμός και όσοι στηρίζουν τον Γιάννη Δαμιανίδη έσπευσαν να το δείξουν με κατηγορηματικό τρόπο για να αποτρέψουν δυσάρεστες καταστάσεις. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ βγήκε στον ραδιοφωνικό σταθμό που έχουν δημιουργήσει οι «κίτρινοι» και μίλησε με τον επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών, για να δείξουν προς κάθε κατεύθυνση ότι ο κόσμος εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον Δαμιανίδη και να στηρίζει την προσπάθειά για επιστροφή του Άρη στην κορυφή.
Το βασικό επιχείρημα, βέβαια, ήταν ότι δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση. Ο απλός κόσμος, πάντως, δεν φαίνεται να αποδέχεται τη συγκεκριμένη εκδοχή και τα επόμενα ματς του Άρη στο Αλεξάνδρειο θα μας δείξουν πόσους έπεισαν οι εξηγήσεις του Δαμιανίδη και αν έπιασε τόπο η προσπάθεια στήριξης από τους οργανωμένους οπαδούς.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, πάντως, ο Φώτης Κατσικάρης ετοιμάζεται να διαφοροποιήσει αρκετά πράγματα. Διαπίστωσε, άλλωστε, ότι η ομάδα ήταν αδούλευτη κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και προσπαθεί να περάσει καινούργια συστήματα για να αξιοποιήσει την εμπειρία παικτών όπως ο Χατζηβρέττας. Ο έμπειρος γκαρντ στενοχωρήθηκε περισσότερο απ’ όλους για την ήττα από τον ΠΑΟΚ και, μάλιστα, έφυγε βουρκωμένος από το γήπεδο. Η νοοτροπία του αποτελεί το βασικό συστατικό που θέλει να εμφυσήσει ο Κατσικάρης στην υπόλοιπη ομάδα.


Σχολιάστε εδώ