Δεν υπάκουσε και τον έστειλαν σπίτι του…

Μια διάσταση, που οι περισσότεροι, υποπτεύονταν, αλλά δεν θέλανε να πιστέψουν ότι μπορεί να συμβαίνει, δίνει ο Μίκης Θεοδωράκης για τους πραγματικούς λόγους που… απεπέμφθη ο Καραμανλής και έτσι ησύχασαν εκείνοι που είχαν ενοχληθεί από τις συμφωνίες με Ρωσία και Κίνα.
Απαντώντας στην ερώτηση «Ποια ήταν τα λάθη του Καραμανλή που τον οδήγησαν στην ήττα;», στη συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό «Επίκαιρα», τόνισε τα εξής συγκλονιστικά:
«Ο Καραμανλής δεν υπάκουσε –όπως κάνουν όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες– στη σαφή εντολή των ΗΠΑ. Δηλαδή “ΟΧΙ οικονομικές και άλλες σχέσεις με Ρωσία και Κίνα”. Κι ακόμα τόλμησε να πει ΟΧΙ κατάμουτρα στον μεγάλο μας βεζίρη, τον Μπους, στο Βουκουρέστι. Και ίσως αυτό να ήταν και το πιο μεγάλο και μοιραίο του “λάθος”. Λίγο πριν από τις εκλογές του 2007 και τις φωτιές που συνέπεσαν τότε, μια μεγάλη ημερήσια εφημερίδα προειδοποιούσε τον ελληνικό λαό με λίγα λόγια στην πρώτη σελίδα και σε ειδικό πλαίσιο ότι θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός, αλλιώς θα τον περίμεναν δεινά. Σημειωτέον ότι λίγο πιο πριν είχαν υπογραφεί οι συμφωνίες μεταξύ Καραμανλή και Πούτιν για τον αγωγό. “Θεέ μου”, είπα μέσα μου, “όχι πια άλλες συμφορές. Αν είναι έτσι ας πάνε στον διάβολο και ο αγωγός και η Cosco”. Και θυμήθηκα τον μακαρίτη ΓΑΒ (Γεώργιο Αγγέλου Βλάχο) της τότε “Καθημερινής”, που στις βενιζελικές “μεγαλομανίες” απαντούσε εκφράζοντας τους “συνετούς” και “υπάκουους” με το περίφημο άρθρο “Θέλομεν την Ελλάδα μικράν και έντιμον”. Έτσι και τώρα πρέπει να πω ότι όχι μόνο φοβήθηκα, αλλά κυριολεκτικά τρομοκρατήθηκα. Και πράγματι σε πολύ λίγο διάστημα είδαμε τις φλεγόμενες κουκουνάρες της Ηλείας να εκτοξεύονται σαν πύραυλοι και να καίνε τις κορυφές του… Ταΰγετου! Τέτοιο θέαμα, είπα μέσα μου, μόνο μια δύναμη δαιμονική μπορεί να προκαλέσει και ευχήθηκα μπροστά σʼ αυτό το εκβιαστικό δίλημμα να στείλει ο λαός τον Καραμανλή στο σπίτι του, για να γλιτώσουμε! Και να που συνέβη τελικά αυτό. Κι έτσι ανέπνευσα! Όπως ανέπνευσε μαζί μου και το 80% του ελληνικού λαού!!!».


Σχολιάστε εδώ