Έρχεται σφοδρό και απότομο κύμα γρίπης!

Από τις 16 Νοεμβρίου θα αρχίσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού για τον ιό της νέας γρίπης. Όπως έχει ανακοινωθεί, πρώτοι θα εμβολιασθούν οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα και κατόπιν οι ευπαθείς ομάδες (παιδιά, καρδιοπαθείς, διαβητικοί κ.λπ.).
Ωστόσο έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τις αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από μερίδα εργαζομένων σε νοσοκομεία, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο γιατί δεν το θεωρούν ασφαλές.
Απέναντι σ’ αυτό το πρόβλημα και για να μη γίνει… μόδα και ο κόσμος αρνηθεί να εμβολιασθεί με προφανή συνέπεια την εκτός ελέγχου πανδημία που κανένας δεν ξέρει πού θα οδηγήσει, η κυβέρνηση σκέπτεται να… αμυνθεί με μια καθαρή καμπάνια ενημέρωσης που να δίνει στον κόσμο να καταλάβει τι είναι το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης και ποιους κινδύνους έχει (αν έχει) για τον λήπτη.
Όπως τόνιζαν μάλιστα αρμόδιοι φορείς, η καμπάνια αυτή πρέπει να γίνει αμέσως γιατί έρχεται σφοδρό και απότομο κύμα γρίπης που, αν δεν αντιμετωπισθεί σωστά και συνετά, σίγουρα θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
Η εξάπλωση της νέας γρίπης στην Ουκρανία και τα τραγικά της αποτελέσματα έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους υγειονομικούς κύκλους της χώρας, οι οποίοι τονίζουν ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες και η αγωνία όλων είναι τι θα γίνει με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αν επαρκέσουν και λειτουργήσουν σωστά, το πρόβλημα θα ελεγχθεί. Σε διαφορετική περίπτωση κανένας δεν θα θέλει να σκέπτεται τι θα συμβεί…
Επίσης σοβαρό ρόλο θα διαδραματίσουν τα νοσοκομεία. Αν ανταποκριθούν στην πίεση που θα δεχθούν, η οποία κάποιες μέρες θα είναι αφόρητη, και αν αντέξουν, όλα θα πάνε καλά.
Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ψυχραιμία, σωστή
ενημέρωση και σοβαρότητα. Σίγουρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη δοκιμασία. Καλό λοιπόν θα είναι να γνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμά της θα εξαρτηθεί και από τη δική μας συμπεριφορά… καθώς οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πανδημία.
Σε πρώτη φάση το εμβόλιο θα γίνεται μόνο σε νοσοκομεία.
Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, μεγάλη έξαρση παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι πιο σκληρές απ’ ό,τι στην υπόλοιπη χώρα. Στην περιοχή αυτή έχουν εντοπισθεί και οι σοβαρότερες περιπτώσεις, που αυξάνονται καθημερινά. Η εκτίμηση των αρμοδίων είναι πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί ραγδαία και μάλιστα πολύ σύντομα. Θα είναι τέτοια η έκταση του φαινομένου, που θα είναι πρώτο θέμα στην επικαιρότητα και θα ανατρέψει ακόμη και την πολιτική ατζέντα!
Όπως είχε τονίσει το «Π» την περασμένη Κυριακή.


Σχολιάστε εδώ