Stage και Ανεργία – Μέρος 2ο

Θεωρώ ότι το ζήτημα της ανεργίας της νέας «γενιάς των 700 ευρώ» είναι από τα σημαντικότερα της σημερινής εποχής. Και αν το γεγονός -στο οποίο συμφωνούμε όλοι- είναι ότι αυτοί οι νέοι που εργάζονταν στα Stage ήταν ανασφάλιστοι και υποχείρια του κομματικού κράτους, είναι άραγε καλύτερα τώρα που είναι ΑΝΕΡΓΟΙ; (Μην τρελαθούμε κιόλας…)
Η μεταφορά των Stage αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα, αλήθεια, ποιους ωφελεί; Παραθέτω εδώ μια άλλη -σωστή κατά την άποψή μου- διάσταση του θέματος, από τον εκπρόσωπο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ: «Η μεταφορά των Stage στον ιδιωτικό τομέα διαιωνίζει τον εργασιακό μεσαίωνα, προσφέρει στις μεγάλες επιχειρήσεις δωρεάν εργασία νέων ανθρώπων, αφού δεν θα πληρώνονται από αυτές αλλά από τον ΟΑΕΔ, οδηγεί στη συμπίεση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων προς το κατώτερο δυνατό επίπεδο. Από όσα είπαν ο υπουργός Εργασίας και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, επιβεβαιώνεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα Stage στον δημόσιο τομέα δεν προέκυψε από το ενδιαφέρον της να πατάξει το ρουσφέτι, την ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, αφού τα μεταφέρει όλα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά μόνο να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες για τη μισθοδοσία τους. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ πραγματικά δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του για το μεγάλο δώρο που τους έκανε η κυβέρνηση μεταφέροντας τα κακοπληρωμένα και ανασφάλιστα Stage στον ιδιωτικό τομέα». Σε αυτά θα ήθελα να προσθέσω: η κατάργηση των Stage στον δημόσιο τομέα και στην τοπική αυτοδιοίκηση και άρα, η μετατροπή τών ως χθες κακοπληρωμένων σε αυτά εργαζομένων σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ, δημιουργεί και άλλα φτηνά εργατικά χέρια πλάι στους μετανάστες και λαθρομετανάστες, σε μια όλο και πιο στενή, όλο πιο μικρή -και ΦΤΗΝΗ- αγορά εργασίας. Μια αγορά εργασίας που συνθλίβει συν τοις άλλοις τα όνειρα νέων ανθρώπων, συμπολιτών μας, εξαιρετικά χρήσιμων στην κοινωνία – όσο και οι υπόλοιποι.
Νεοοθωμανισμός
Πώς ακριβώς το είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Nταβούτογλου στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, αδέλφια; Ότι οι λαοί συμβίωναν αρμονικά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία… (ξέχασε να πει ως υποτελείς…). Ο θεωρητικός της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (υπό τους Τούρκους βεβαίως, βεβαίως) επί το έργον. Ξέρει. Και διπλωματία διαθέτει η χώρα του και ελιγμούς πραγματοποιεί σταθερά ως «επιτήδειος ουδέτερος». Αλλά και οπαδούς του δόγματός του, με πρωταγωνιστές τύπους του «δεν βαριέσαι» αλλά και κάποιους ενός μυστήριου «πολυπολιτισμού» (που σιγά σιγά γίνεται πολυεθνικός), δυστυχώς και στην Ελλάδα – προερχόμενους από τις πιο απίθανες πλευρές. Δύσκολες μέρες έρχονται για τους οπαδούς της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ-ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Αδέλφια, το νου μας…


Σχολιάστε εδώ