MUSIC+ MEDIA

// Οι δυσκολίες στην αγορά έχουν
ακουμπήσει και τον χώρο της νύχτας
από την περυσινή σεζόν. Φέτος όμως φαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που καλλιτέχνες μεγάλοι έχουν αποδεχθεί
να δουλέψουν όχι με fixed αμοιβή, αλλά ανάλογα με τις εισπράξεις της βραδιάς.
// Αυτό αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες της περιόδου, όμως κανείς δεν θα περίμενε ότι καλλιτέχνες επιπέδου Ρέμου, Βανδή ή Βίσση θα επηρεάζονταν από αυτές.
// Ακόμα και πιο φιλόδοξες προσπάθειες, όπως αυτή του Σάκη Ρουβά πέρυσι, που για πρώτη φορά συνεταιρίστηκε στο μαγαζί αντί απλώς να εργαστεί εκεί, δεν στέφθηκαν με την αναμενόμενη
-εισπρακτικά- επιτυχία.
// Αυτές οι δυσκολίες στην αγορά, μαζί με τη γενικότερη καθοδική πορεία των καθαρά δισκογραφικών πωλήσεων, είχαν δημιουργήσει αρκετό καιρό γκρίνια στη Heaven.
// Ο Φοίβος φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και πώς αλλάζει όλη η μουσική βιομηχανία και κατηγορούσε τη Heaven για τη μείωση των δικών του
εσόδων. Η γκρίνια οδήγησε στη ρήξη των σχέσεων – μόνο όμως αφού ο Φοίβος διασφάλισε το επόμενο βήμα του.
// Γύρισε όλες τις δισκογραφικές και δεν έδειξε καμία ότι μπορεί να συμφωνήσει στις απαιτήσεις του. Έτσι λοιπόν,
ακολουθώντας και αυτός τα βήματα του μέντορά του, Νίκου Καρβέλα, απευθύνθηκε στον χώρο της τηλεόρασης και πιο συγκεκριμένα στο Star Channel.
// Αναμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον αν θα τον ακολουθήσουν και καλλιτέχνες στο νέο του βήμα και αν κάποιοι από αυτούς θα κάνουν ντουέτο με την Πετρούλα…
// Αμόκ έχει πιάσει τους εκδότες εφημερίδων μετά τις επιτυχίες που κατέγραψε η «Real News» και πολιορκούν τα γραφεία των δισκογραφικών εταιρειών.
// Μέσα στον πανικό τους δεν διστάζουν να εξετάσουν ακόμα και παρανοϊκά σενάρια, όπως π.χ. να κυκλοφορήσουν το νέο άλμπουμ της Βανδή ή του Χατζηγιάννη, χωρίς να αναρωτιούνται πριν το προτείνουν τι κόστος θα είχε κάτι τέτοιο.
// Η συμφωνία ΕΜΙ και «Real News»
ήταν πετυχημένη και για τους δύο για έναν πολύ απλό λόγο: Ο Γιάννης Πάριος δεν πουλάει ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό άλμπουμ στα δισκοπωλεία πλέον, έτσι η δισκογραφική μπόρεσε να κατεβάσει τόσο πολύ την τιμή που έδωσε στην εφημερίδα, ώστε αυτή να φτάσει στα επίπεδα του κέρδους που θα είχε η εταιρεία μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο από το άλμπουμ αυτό.
// Δεν ισχύει το ίδιο όμως για καλλιτέχνες επιπέδου Χατζηγιάννη, διότι πολύ απλά συνεχίζουν και πουλάνε δεκάδες χιλιάδες άλμπουμ, με όποιο τρόπο και αν κυκλοφορούν.
// Εν τω μεταξύ ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ με διασκευές έργων μεγάλων ελλήνων συνθετών και όπως είναι αναμενόμενο η πλειοδοσία από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς έχει ήδη ξεκινήσει.
// Αυτήν τη φορά θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι στην πλειοδοσία για πρώτες μεταδόσεις θα συμμετάσχουν και αρκετά internet sites, κάτι το οποίο θυμίζει την ταλαιπωρημένη εποχή του 2000, όταν ο Κόκκαλης μοίραζε λεφτά προκειμένου να πάρει πρώτες μεταδόσεις το Flash.gr.
// Το επιτυχημένο Last.FM επεκτείνεται και σύντομα θα βγάλει την υπηρεσία Last.TV, με περιορισμένες μεταδόσεις ζωντανών εμφανίσεων καλλιτεχνών.
// Αντίστοιχη υπηρεσία με το Last.FM και το Pandora για ελληνικό ρεπερτόριο αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα και το Mad TV.


Σχολιάστε εδώ