Φοβήθηκε το πολιτικό κόστος η κυβέρνηση

Αν οι ψηφοφόροι μας του 2004 απογοητεύτηκαν για κάτι από την ισχνή αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν ακριβώς τα ζητήματα της δημόσιας διοίκησης και της ασφάλειας. Με λίγα λόγια, της επανίδρυσης του κράτους. Ανεβάσαμε με ανέξοδες ρητορικές τον πήχυ των προσδοκιών και περάσαμε από κάτω. Τέτοιοι στρατηγικοί στόχοι χρειάζονται ταχύτητα και τόλμη στις προτάσεις αλλά και στις δράσεις που η κυβέρνηση της ΝΔ έπρεπε να είχε αναλάβει.
Πιστεύοντας ότι η ελληνική κοινωνία δεν είναι τόσο μπροστά όσο τελικώς αποδείχθηκε ότι είναι, η κυβέρνηση της ΝΔ φοβήθηκε να αναλάβει το απαιτούμενο πολιτικό κόστος και δεν είδε ότι αυτό που τότε φαινόταν ως «κόστος» θα αποτελούσε τεράστια ευκαιρία και πολιτικό όφελος για το σήμερα αλλά και σημαντική παρακαταθήκη για το αύριο της χώρας μας.
Όταν υπάρχουν σαφείς κοινωνικοί στόχοι και πολιτική ταυτότητα, η διαπλοκή, τα συμφέροντα, οι πελατειακές σχέσεις και οι εξαρτήσεις δεν μπορούν να εμποδίσουν τη βούληση για παραγωγή έργου.
Γιατί όταν η πολιτική συναντά τις ανάγκες της κοινωνίας, οι δυνατότητες μιας κυβέρνησης να οικοδομήσει ουσιαστικούς δεσμούς με τους πολίτες δεν μπορούν να παρακαμφθούν ούτε από συντεχνίες ούτε
από εξαρτήσεις παντός είδους.


Σχολιάστε εδώ