Τα πάντα έχουν αδρανοποιηθεί και στο υπουργείο Οικονομικών

Η εικόνα του υπουργείου Οικονομικών είναι χαώδης. Κανένας δεν παίρνει πρωτοβουλίες. Γενικοί διευθυντές, διευθυντές ΔΟΥ, διευθυντές Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων (ΠΕΚ), διευθυντές Διαπεριφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων (ΔΕΚ) και η διοίκηση της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ) έχουν πλήρως αδρανοποιηθεί. Η απραξία βασιλεύει. Η φοροδιαφυγή οργιάζει. Οι γαλάζιοι διευθυντές έγιναν σήμερα πράσινοι, όπως προηγουμένως οι πράσινοι είχαν γίνει γαλάζιοι.
Αυτό είναι το σημερινό πρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών. Και μέσα σε όλα αυτά, η πολιτική ηγεσία, ο κ. Παπακωνσταντίνου, κάνει συνεχώς διαβουλεύσεις για το αν το έλλειμμα είναι 12 ή 13 για να το φέρουμε στο 9 και αφήνει κάποια άλλα σοβαρά σε δεύτερη μοίρα. Συγκεκριμένα, προ ημερών έγινε επώνυμη καταγγελία, που αφορούσε μεγάλη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, με εντολή Εισαγγελέα στη διωκτική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία 15 υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών παρακολουθούσαν μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής και στο τέλος το μόνο που διαπίστωσαν ήταν κάποιες ελάχιστες φορολογικές παραβάσεις. Αντικείμενο ελέγχου; Ξέπλυμα χρήματος, ναρκωτικά κ.λπ. Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια. Παρών στον έλεγχο ήταν και υπάλληλος που διώκεται για κακούργημα και κατάχρηση 500.000.000 δρχ. (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ).
Είπατε τίποτα; Οι 3.200 υποθέσεις στην Επιτροπή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος πότε θα ελεγχθούν άραγε, όταν εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει ελεγχθεί ούτε μία; Οι 2.600 υποθέσεις που λιμνάζουν στα συρτάρια με πλαστά εικονικά τιμολόγια και άλλες παραβάσεις πότε θα περαιωθούν;
Χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις απ’ όλες τις φορολογίες, κληρονομιές, εισόδημα, ακίνητα, παραγράφονται στο τέλος του χρόνου. Ζεστό χρήμα που δεν θα εισπραχθεί ποτέ. Κατά τα άλλα, το οικονομικό επιτελείο έχει πιάσει για τα καλά δουλειά, καθώς πρέπει το Δημόσιο να ξαναδανειστεί κεφάλαια το επόμενο διάστημα, με δυσμενείς όρους.
Οι έχοντες και κατέχοντες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι.


Σχολιάστε εδώ