στα ενδότερα των ομάδων

= Τι λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα για τη δυνατότητα του Κόκκαλη να αλλάζει τη ροή των γεγονότων με μία ζαριά; Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μάς δικαίωσε απόλυτα με όσα ακολούθησαν την ήττα-σοκ της ομάδας του στις Σέρρες και τον αποκλεισμό της από το Κύπελλο.
=Ο Κόκκαλης απέρριψε την προοπτική της ένστασης, αν και είχαν την ευκαιρία οι «ερυθρόλευκοι» να πάρουν την πρόκριση στα χαρτιά. Από
το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, λοιπόν, όλοι
ασχολούνται με τη στάση που κράτησαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, παρά με την τραγική εικόνα της ομάδας στο ματς της Τρίτης.
=Αλλά έκανε ακόμα μία κίνηση ο Κόκκαλης και διαφοροποίησε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τον Λαυρεντιάδη και όλοι ασχολήθηκαν την Πέμπτη με το συγκεκριμένο ζήτημα.
=Μιλάμε τώρα για ένα θέμα που είχε ουσιαστικά κλείσει εδώ και αρκετές μέρες. Αλλά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναζητούσε το καλύτερο τάιμινγκ για την επισημοποίηση της συμφωνίας.
=Θεώρησε ότι δεν υπήρχε καλύτερη στιγμή από την επομένη ενός σοκ όπως ήταν ο αποκλεισμός από ομάδα Β’ Εθνικής. Ξέρει καλά το επικοινωνιακό παιχνίδι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.
=Το τρομερό της υπόθεσης ήταν ότι με την απόφασή του να μην καταθέσει ένσταση, ο Κόκκαλης έσβησε και την υπόθεση Βάλνερ. Βγήκε κερδισμένος επικοινωνιακά έπειτα από μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την ομάδα του και τον ίδιο.
=Μην ξεχνάμε ότι όταν πέρυσι αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός από τον Πανσερραϊκό, οι «πράσινοι» ταλανίστηκαν επί εβδομάδες. Η εσωστρέφεια τους έκανε άνω κάτω επειδή κανένας τους δεν σκέφτηκε έξυπνα.
= Είναι, όμως, και τυχερός ο Κόκκαλης. Την ίδια ημέρα με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού γνώρισε διασυρμό και η Ρεάλ των «γκαλάκτικος» από ομάδα τρίτης κατηγορίας και, μάλιστα, μέσα στη Μαδρίτη.
=«Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Ειδικά στο Κύπελλο, που οι εκπλήξεις αποτελούν σύνηθες φαινόμενο», έλεγαν από το πρωί της Τετάρτης όλα τα στελέχη του Ολυμπιακού. Είχαν, δηλαδή, φτιάξει με τον καλύτερο τρόπο το επικοινωνιακό κομμάτι για να δικαιολογήσουν την εμφάνιση της ομάδας στις Σέρρες.
=Ένα λάθος έκαναν οι «ερυθρόλευκοι». Πάγωσαν τον κόσμο με τις διαψεύσεις για τις επαφές με τον ατζέντη του Αντριάνο και γενικά με την προσπάθειά τους να σταματήσουν τις αποκαλύψεις για τις μεταγραφικές κινήσεις τους.
=Για λόγους τακτικής το έκαναν. Αποδείχθηκε, όμως, λανθασμένη κίνηση, επειδή ο κόσμος είχε ανάγκη από ένα όραμα και η απόκτηση ενός παίκτη σαν τον Αντριάνο του το έδινε.
=Οι κακές γλώσσες, πάντως, ανέφεραν ότι υπήρξε άνθρωπος του Ολυμπιακού που χάρηκε για όσα συνέβησαν στις Σέρρες. Το έγραψαν, μάλιστα, σαν σπόντα κάποιες αθλητικές εφημερίδες.
=Για τον Γιώργο Λούβαρη έλεγαν. Ο έμπειρος παράγοντας είχε συμμετοχή πριν από μερικά χρόνια στη μεταγραφή του Λεοζίνιο, ο οποίος έβαλε γκολάρα στο ματς της Τρίτης.
=Ο Λούβαρης είχε κατηγορηθεί τότε για τη συμφωνία με τον ατζέντη του Βραζιλιάνου επειδή του έδωσε ετήσιες αποδοχές περίπου 500.000 ευρώ. Ποσό που προκάλεσε πολλές γκρίνιες στον Ολυμπιακό.
=Με την απόδοση του Λεοζίνιο και τη συμβολή του στη μεγάλη πρόκριση του Πανσερραϊκού το χαμόγελο του Λούβαρη θα ήταν δικαιολογημένο. Θα αισθανόταν δικαιωμένος ο άνθρωπος.
=Αλλά προσωπικά δεν νομίζω ότι χάρηκε για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού. Ο «Λου», άλλωστε, παραμένει χρόνια στην ομάδα του Πειραιά και αποκλείεται να απολαμβάνει τα ανεπιτυχή αποτελέσματά της.
=Ο αποκλεισμός από το Κύπελλο, πάντως, μπορεί να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους». Ούτως ή άλλως οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειχναν έτοιμοι να κλατάρουν από τα συνεχή παιχνίδια και τις περιορισμένες εναλλακτικές λύσεις από τους απανωτούς τραυματισμούς.
=Θετικά για τον Ολυμπιακό λειτούργησε και ο αποκλεισμός της ΑΕΚ. Όλοι ασχολήθηκαν με τον Μπάγεβιτς και την κόντρα του με τους παίκτες, καθώς στους «ερυθρόλευκους» δεν υπήρχε ανάλογο ζήτημα.
=Στον Λεβαδειακό, βέβαια, χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Πέφτουν χαστούκια μεταξύ των παικτών και ο Κομπότης προσπαθεί με κάθε τρόπο να λύσει τα προβλήματα, αλλά δεν δείχνει να τα καταφέρνει.
=Ο Κομπότης σκέφτεται σοβαρά να αλλάξει και τρίτο προπονητή στη σεζόν. Όπως, άλλωστε, έχει διαπιστώσει, μία από τις αιτίες του προβλήματος που δίχασαν την ομάδα του δεν είναι άλλη από την κόντρα μεταξύ του Ερνάντεθ και ενός στενού συνεργάτη του.
=Χαμός, όμως, γίνεται και με τη διαιτησία. Ειδικά με τους ρέφερι που έδωσαν αφορμές κατά τη διάρκεια της σεζόν.
=Με τον Δαλούκα έχει δημιουργηθεί ολόκληρο σίριαλ. Άλλοι επιμένουν ότι δέχεται συνεχείς απειλές, αλλά ο ίδιος το αρνείται κατηγορηματικά.
=Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, πάντως, φροντίζει να τον κρατάει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Με επίσημη δικαιολογία τις διεθνείς υποχρεώσεις του βολιώτη ρέφερι.
=Η πρόσληψη του Βαγγέλη Βλάχου
από τον Αστέρα ξάφνιασε πολλούς
εντός κι εκτός Τρίπολης. Αλλά
ήταν ξεκάθαρη η βούληση του
Δημήτρη Μπάκου για την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας σε έναν έλληνα προπονητή.
=Προφανώς οι Αρκάδες κάηκαν στον χυλό με τον Γκόμεζ και άρχισαν να φυσάνε και το γιαούρτι. Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσουν οι Αργεντινοί του Αστέρα, αλλά στην Τρίπολη έλεγαν ότι οι περισσότεροι πρόλαβαν και τσακώθηκαν με τον τέως προπονητή τους.
=Για σέντερ μπακ προόριζε ο Σάντος τον Θανάση Παπάζογλου. Ο μικρός, πάντως, έβγαλε το φίδι από την τρύπα στο ματς με τον ΟΦΗ και έδωσε παράταση ζωής στον Πορτογάλο.
=Στη Θεσσαλονίκη, άλλωστε, είχαν αρχίσει και έκραζαν τον Σάντος για τα λάθη του στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Μόνο το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Κουτσιανικούλη έσωσε τον Πορτογάλο έως το ματς Κυπέλλου.
=Το μετάνιωσαν στον Ολυμπιακό που άφησαν πέρσι τον Οικονόμου. Ο νεαρός αριστερός μπακ είχε προταθεί στους «ερυθρόλευκους», και θα μπορούσαν να τον πάρουν με λίγα χρήματα.
=Ο Ανδρέας Νινιάδης, όμως, φέρεται να έδωσε αρνητική εισήγηση για τον πρώην παίκτη του Ιωνικού. Αλλά μετά τις εμφανίσεις του Οικονόμου με την Καβάλα, στον Πειραιά υποστηρίζουν ότι έκαναν λάθος.
=Στον Ολυμπιακό, πάντως, έχουν προβλήματα με τους νεαρούς παίκτες που βρίσκονται ήδη στο ρόστερ της ομάδας. Όπως διαδίδουν στελέχη της ΠΑΕ, οι μικροί έχουν… καβαλήσει καλάμι και διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να αποπροσανατολιστούν και να μην κάνουν την καριέρα που υπόσχονται τα προσόντα τους.
=Το καμπανάκι χτύπησε κυρίως για τους Σοϊλέδη, Κυριάκο Παπαδόπουλο. Ειδικά για τον τελευταίο, ο οποίος δείχνει ότι ασχολείται περισσότερο με τα σενάρια, τα οποία τον εμφανίζουν ως μεταγραφικό στόχο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, παρά με τη δουλειά του.


Σχολιάστε εδώ