ο Δαίμονας των δημαρχείων

Η ταβέρνα ήταν κατάμεστη από 500 συγγενείς και φίλους του δημάρχου που ξεφάντωσαν μέχρι το πρωί υπό τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας και τη συμμετοχή των χορευτών του αείμνηστου Γιώργου Ζαμπέτα. Εκτός των στενών συγγενών του Δ. Καλογερόπουλου (της μητέρας, της συζύγου, της κόρης του και των
αδελφών του) διακρίναμε τον δήμαρχο
Αθηναίων και πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη, τον δήμαρχο Περιστερίου
Αντρέα Παχατουρίδη, τον δήμαρχο Γλυφάδας Γ. Θεοδωρόπουλο, την δήμαρχο Χαϊδαρίου Δ. Μαραβέλια, τον δήμαρχο Ν. Ψυχικού Π. Χαροκόπο, τον δημοτικό σύμβουλο Πειραιά και μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ Γιώργο Δαβάκη, τον νέο δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Γ. Καπλάνη και τον βουλευτή Β΄ Αθήνας της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Κύριο θέμα συζήτησης στα διάφορα πηγαδάκια, τι άλλο, οι εξελίξεις στη ΝΔ και η εκλογή νέου προέδρου. Περιττό να πούμε ότι όλοι συμφώνησαν πως φαβορί είναι η Ντόρα, τι άλλο θα έλεγαν άλλωστε, αφού το σύνολο σχεδόν των παρευρισκόμενων έχουν δηλώσει (και συνυπογράψει) ότι θα ρίξουν… δαγκωτό την Μπακογιάννη.
QQQ Να σταματήσει η πολιτική στήριξη έκνομων ενεργειών από ορισμένα κόμματα και η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μεριμνήσει για τη σταθερή και ουσιαστική αστυνομική παρουσία στα Εξάρχεια, ώστε να βρει η περιοχή την ησυχία της και οι κάτοικοί της ή οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί να μη ζουν με τον φόβο ότι από στιγμή σε στιγμή θα πέσουν θύματα βανδάλων που δρουν, εδώ και 25 χρόνια, με το πρόσχημα μιας δήθεν «επαναστατικής» κουλτούρας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση-καταγγελία του ο σύλλογος κατοίκων και επαγγελματιών Εξαρχείων.
Ο σύλλογος καλεί τα κόμματα και τους φορείς που καλύπτουν τις ενέργειες αυτές να κατανοήσουν ότι ο κόσμος που ζει και δραστηριοποιείται στην περιοχή θα τους συνδέσει με οποιαδήποτε πράξη χουλιγκανισμού και λεηλασίας συμβεί στο μέλλον και θα τους καταδικάσει διά παντός στη συνείδησή του.
QQQ Μέτωπο φαίνεται ότι άνοιξε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ με τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, με αφορμή το θέμα των εργαζομένων στον δήμο. Πρόσφατα, σχετικά με τη μετάταξη των 105 εργαζομένων στον πρώην Οργανισμό Εργασίας του δήμου, ο κ. Πρωτόπαπας είχε επιτεθεί στον δήμαρχο κατηγορώντας τον για ρουσφετολογικές προσλήψεις, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία «κομματικού στρατού». Αμέσως σήκωσε το γάντι ο Πατούλης και σε συνέντευξη Τύπου είπε στον πρώην υπουργό ότι έχει τη… δική του ιστορία, ρίχνοντας σε εκείνον τις ευθύνες για τη δημιουργία του σκανδαλώδους Οργανισμού Εργασίας από την «πράσινη» πρώην δημοτική αρχή και επί υπουργού Εργασίας του κ. Πρωτόπαπα, ενός Οργανισμού που ουσιαστικά εφάρμοζε το σύστημα της ενοικίασης εργαζομένων από Δημόσιο σε… Δημόσιο. «Θεωρώ ότι ο κ. Πρωτόπαπας, ο οποίος έχει τη δική του ιστορία, φέρει από την πλευρά του βαρύτατες ευθύνες για την δημιουργία του Οργανισμού Εργασίας που οδήγησε στο θλιβερό φαινόμενο της ενοικίασης εργαζομένων», ήταν το σχόλιο του κ. Πατούλη.
QQQ Επιστολή προς τον πρωθυπουργό έστειλε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Βύρωνα, Παναγιώτης Κόνσουλας, στην οποία, ουσιαστικά, καλεί τον κ. Παπανδρέου να τραβήξει… το αυτί του δημάρχου Νίκου Χαρδαλιά επειδή, όπως υποστηρίζει, αύξησε μέσα σε μία τριετία τα δημοτικά τέλη κατά 76%!
QQQ Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Ηρακλείου Αττικής από τον θόρυβο που προκαλούν οι νέες ράγες του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου. Ιδιαίτερα αυτοί που μένουν γύρω από τις γραμμές του τρένου διαμαρτύρονται. Το θέμα έφτασε και στο γραφείο του δημάρχου Σταύρου Γεωργόπουλου, ο οποίος απευθύνθηκε στον ΗΣΑΠ, ζητώντας λύση του προβλήματος.
QQQ Φωτιές στις σχέσεις Χαλανδρίου και Βριλησσίων έβαλε η υπόθεση της ανάπλασης της οδού Αγίου Αντωνίου, στα σύνορα των δύο δήμων. Αιτία είναι η άρνηση του δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου να προχωρήσει σε συνεργασία με τον όμορο Δήμο Βριλησσίων στην από κοινού δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου στον δρόμο αυτό. Να σημειώσουμε ότι πριν από λίγους μήνες ο Δήμος Βριλησσίων κοινοποίησε στον Δήμο Χαλανδρίου σχέδιο για κοινή παρέμβαση επί της οδού Αγίου Αντωνίου, προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο συγκεκριμένος δρόμος -μετά από παράπονα πολιτών- από τη μεγάλη κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω και του γεγονότος ότι δίπλα βρίσκεται σταθμός του Μετρό. Ο Δήμος του Χαλανδρίου όμως αρνήθηκε, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της πόλης να εξοργιστούν με τον δήμαρχο, τον Κώστα Ιωαννίδη, που φάνηκε ότι κάνει πίσω σε ένα έργο λαϊκής απαίτησης…
Ήταν σε αυτό το σημείο που ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος έλυσε τη σιωπή του σχετικά με τους λόγους της ακύρωσης της συμφωνίας με τα Βριλήσσια, κάνοντας λόγο για συμφέροντα, εργολαβίες, αδιαφάνεια, αυθαιρεσίες, εκβιασμούς. Είπε συγκεκριμένα: «Ο Δήμος Χαλανδρίου ουδέποτε συμφώνησε στην κατασκευή του ποδηλατοδρόμου στο συγκεκριμένο κομμάτι. Μάλιστα είχε ενημερώσει τους υπεύθυνους του Δήμου Βριλησσίων για τις θέσεις του. Ο Δήμος Βριλησσίων αντιθέτως προγραμμάτισε την κατασκευή ενός αυθαίρετου έργου το οποίο δεν βασίζεται σε κοινή συνεννόηση και συνεργασία ως ώφειλον, αλλά στη μονόπλευρη αντιμετώπιση και αντίστοιχα δημιουργία εντυπώσεων και εκβιαστικών διλημμάτων. Το Χαλάνδρι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποχρεωθεί να πληρώσει τα λάθη άλλων λόγω αστοχίας προγραμματισμού, ενημερώνοντας μάλιστα εκ των υστέρων τον δήμο μας για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου με τρόπο που παραπέμπει σε εκβιαστική λογική. Ο Δήμος Χαλανδρίου θα προχωρήσει σε δική του μελέτη και εργολαβία για την αποκατάσταση της περιοχής όταν ολοκληρωθούν τα έργα. Ίσως εδώ να βρίσκεται και όλη η ουσία του θέματος, καθώς κάποιοι θέλουν να τους ανατεθεί, με εκβιαστικό πάντα τρόπο, η συγκεκριμένη εργολαβία. Ίσως θεωρούν ότι αφού ήδη κάποιος άλλος τους έχει αναθέσει τη δική του εργολαβία, θα μπορέσουν να αναλάβουν και τη δική μας. Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι στον Δήμο Χαλανδρίου όλα λειτουργούν κάτω από απόλυτη διαφάνεια και σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους. Και όχι υπό καθεστώς εκβιασμού». Μετά και από αυτήν την εξέλιξη το θέμα υπάγεται στην αρμοδιότητα του Εισαγγελέα.
QQQ Σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος Αμαρουσίου στους πολίτες αποτελεί η ολοκλήρωση του έργου που αφορά τις Εφαρμογές Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων. Στόχος είναι η ενίσχυση της δυνατότητας άμεσης παρέμβασης του Δήμου Αμαρουσίου για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων στα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης, τη βελτίωση της λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας, την καλύτερη διαχείριση του στόλου των απορριμματοφόρων, αλλά και την αποτύπωση της δημοτικής περιουσίας.
QQQ Δεν έχει καμία τύχη η ένσταση που έχει υποβάλει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθήνας πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος κατά του τελευταίου εκλεγμένου Χρήστου Πρωτόπαπα, για λαθεμένη καταμέτρηση, με ακύρωση ψηφοδελτίων. Μάλιστα εναντίον του Μίχου έχει υποβάλει ένσταση ο Στέφανος Τζουμάκας, διεκδικητής της θέσης του πρώτου επιλαχόντος, με τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν ανυπόγραφα ψηφοδέλτια του Μίχου σε 3 με 4 εκλογικά τμήματα. Μεγάλη δηλαδή εσωκομματική κόντρα σε εξέλιξη. Αν προσθέσεις δε και τις αντιδράσεις που έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται εξαιτίας της πληροφορίας ότι ο πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας προορίζεται για θέση γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, λόγω παλιάς γνωριμίας και συνεργασίας που είχε με τον νυν υπουργό Χάρη Καστανίδη…


Σχολιάστε εδώ