Μέχρι 2% οι αυξήσεις στο Δημόσιο!

«Πιλότο» και για την εισοδηματική πολιτική του 2009 στον δημόσιο τομέα αποτελεί -όπως παγίως συνηθίζεται- η αύξηση του 2% στις συντάξεις, που προβλέπει ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ. Με βάση το ποσοστό αυτό, οι αυξήσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ θα κυμανθούν μηνιαίως από 9 έως 14 ευρώ για τις χαμηλές συντάξεις και από 15 έως 25 ευρώ για τις μεσαίες συντάξεις.
Οι πληροφορίες που υπάρχουν για το ΕΚΑΣ αναφέρουν ότι οι δικαιούχοι του επιδόματος θα αυξηθούν κατά 200.000, ενώ οι κλίμακες από τέσσερις που είναι σήμερα θα διευρυνθούν σε επτά.
Το επίδομα θα αυξηθεί έως και 15 ευρώ μηνιαίως και με βάση τις κλίμακες που σήμερα ισχύουν το ΕΚΑΣ θα διαμορφωθεί ως εξής:
• Το επίδομα των 57,5 ευρώ θα γίνει 61. Των 115 θα διαμορφωθεί στα 122 ευρώ, των 174,5 θα γίνει 183,5 και των 230 θα διαμορφωθεί στα 244,5 ευρώ.
Η αύξηση του 2% (σ.σ.: πάγωμα είχε εξαγγείλει ο τέως πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής) δημιουργεί από τώρα αντιδράσεις στους κόλπους της ΑΔΕΔΥ καθώς τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκονται υπό καθεστώς πολύχρονης λιτότητας με διαρκώς μειωμένη την αγοραστική τους δύναμη. Με την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2010 οι κυβερνητικές προθέσεις θα αποσαφηνιστούν επισήμως, οπότε και το πρόβλημα των αυξήσεων θα συζητηθεί από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ για τον καθορισμό της στάσης που πρόκειται να υιοθετήσει η οργάνωση.


Σχολιάστε εδώ