ΚΚΕ: «Σπάει» τη συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ στις νομαρχίες

Την ανεξαρτητοποίηση των 2 συμβούλων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και εξελέγησαν στο νομαρχιακό συμβούλιο Ανατολικής Αττικής με τον συνδυασμό της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας στηλιτεύει και καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΔΗΚΚΙ.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων επισημαίνονται:
«Η ενέργεια των δύο συμβούλων έλαβε χώρα παρά την ταύτιση απόψεων και τη στενή συνεργασία που υπήρξε τα προηγούμενα εφτά χρόνια ανάμεσα στις δύο πλευρές. Τι άλλαξε ώστε ενώ υπήρξε επιτυχής συνεργασία για εφτά χρόνια να τίθεται σήμερα θέμα διαχωρισμού του Γιώργου Πάντζα; Δεν ήταν και το 2007 ο Γ. Πάντζας υποψήφιος του ΔΗΚΚΙ με τον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί τότε το ΚΚΕ δεν είχε επικαλεστεί αυτήν τη συμμετοχή –όπως κάνει τώρα– για να ζητήσει τον διαχωρισμό του ΔΗΚΚΙ και του Γιώργου Πάντζα; Αρκετές διασπάσεις έχουν σημειωθεί στον χώρο της Αριστεράς. Δεν χρειάζεται να προστεθεί μία ακόμα».
Να σημειώσουμε ότι στις νομαρχιακές εκλογές είχαν συνεργασθεί ΔΗΚΚΙ – ΚΚΕ σε κάποιες νομαρχίες. Οι δύο σύμβουλοι του ΚΚΕ, που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό του ΔΗΚΚΙ στον οποίο επικεφαλής ήταν ο Γ. Πάντζας στο πλαίσιο της συνεργασίας και της κοινής καθόδου, τώρα αποκηρύσσουν το ΔΗΚΚΙ γιατί… συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ! Βέβαια αυτό αποτελεί πρόφαση, αλλά ίσως να σημαίνει ότι το ΚΚΕ έχει αποφασίσει να σταματήσει τη συνεργασία με το ΔΗΚΚΙ και το κάνει έγκαιρα, μια και σʼ έναν χρόνο θα έχουμε εκλογές για το Α΄ και Β΄ βαθμό Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.


Σχολιάστε εδώ