Και η αντίθετη άποψη

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί στους επισκέπτες του ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού το ογκώδες οικοδόμημα, που κτίστηκε χωρίς νόμιμη άδεια μεταξύ του προαύλιου χώρου του ναού και του σπηλαίου του Αγίου Αριστείδη. Και η οργή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, επειδή το συγκεκριμένο παράνομο κτίσμα έχει περιφραχτεί με κάγκελα και σχοινιά για να μην πλησιάζει κανείς και βλέπει το μέγεθος της ντροπής και του αίσχους! Επιπλέον κατ’ εντολήν του ιερέα του ναού π. Δημητρίου Λουπασάκη, ο οποίος είναι και ο οραματιστής του κτίσματος, ο χώρος περιφρουρείται και επιβλέπεται από τους έμπιστους συνεργάτες του, Νίκο Καββαθά, Χαράλαμπο Βαρβαγιάννη, Βερόνικα Τσακαλίδου, Κώστα Ηλιάδη και Λεωνίδα Παγιάτη, μετατρέποντας τον χώρο γύρω από το παράνομο κτίσμα σε ιδιωτική περιουσία του ιερέα! Ουσιαστική ήταν και η συμβολή των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων για την κατασκευή αυτού του παράνομου οικοδομήματος, με πρωταγωνιστικό ρόλο, αυτόν της 58χρονης Σ.Φ., η οποία εργάζεται στον Δήμο Αθηναίων με απόσπαση από το υπουργείο Μεταφορών. Με την κυρία αυτή ο ιερέας του ναού ανέκαθεν επεδίωκε να διατηρεί καλές δημόσιες σχέσεις. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα όσων βρεθήκαμε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στον ναό των Αγίων Ισιδώρων, όπου ο ιερέας μαζί με την εν λόγω κυρία έψαλλαν τα εγκώμια στον Επιτάφιο! Όλοι όσοι γνωρίσαμε τον προκάτοχο του σημερινού ιερέα, αείμνηστο π. Δαμασκηνό Βελισσαρίου, θυμόμαστε με νοσταλγία τη γλυκιά και σεμνή μορφή του, η οποία μας ανέπαυε ψυχικά και μας βοηθούσε ουσιαστικά να επικοινωνούμε με τον Θεό. Δυστυχώς η παρουσία και η συμπεριφορά του ιερέα π. Δημητρίου, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του ως μια ξεχωριστή προσωπικότητα… έχει απομακρύνει πάρα πολλούς χριστιανούς και έχει μετατρέψει τον ναό σε χώρο προσέλευσης προβληματικών ατόμων και σε χώρο διεξαγωγής εξορκισμών και ψεύτικων θαυμάτων μέσω οραμάτων και ενός σταυρού από τη θεία του Ειρήνη, την οποία διαφημίζει και προβάλλει ως αγία!
Επιπλέον οι προσερχόμενοι επισκέπτες έχουν βαρεθεί να βλέπουν τον ιερέα να είναι συγκινημένος και να ζητά μέσα σε λυγμούς και κλάματα τον οβολό των πιστών για διάφορα έργα… Η περίπτωση του ιερέα του Λυκαβηττού παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την περίπτωση του ψευτοπαπά της Σαλαμίνας με τα δύο μοναστήρια και τους εξορκισμούς, για τον οποίο ο γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έκανε εκτεταμένο ρεπορτάζ στην τηλεοπτική του εκπομπή στις 22 Οκτωβρίου 2009.
Απ’ ό,τι φαίνεται και διαπιστώνεται το μέλλον του άλλοτε γραφικού και ιστορικού ναού των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, τον οποίο ο ιερέας από μόνος του ονόμασε και βάπτισε προσκυνηματικό, διαγράφεται ζοφερό και δυσοίωνο…
Ιωάννης Δασκαλάκης
δικηγόρος
Καλλιθέα


Σχολιάστε εδώ