Θα κλείσουν οι δήμοι αν εφαρμοστούν οι εξαγγελίες Ραγκούση

Αν εφαρμοστούν οι εξαγγελίες του υπουργού Εσωτερικών και Αποκέντρωσης Γιάννη Ραγκούση για αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς συνεννόηση με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το σύνολο των δήμων θα βάλει λουκέτο!
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Νικήτας Κακλαμάνης, αναφερόμενος στις πρόσφατες αναφορές του υπουργού για απολύσεις συμβασιούχων έργου και εργαζομένων μέσω προγραμμάτων Stage στους δήμους.
Αντί να αναφέρεται στους εργαζόμενους ο κ. Ραγκούσης, συνέχισε ο δήμαρχος Αθηναίων, καλό θα ήταν να γνώριζε πως φέτος για πρώτη φορά, έπειτα από 5 χρόνια, δεν έχει καταβληθεί στους δήμους το 12μόριο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί και οι υπερωρίες των υπαλλήλων του.
«Καλώ τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση», καταλήγει ο κ. Κακλαμάνης, «σε διάλογο προκειμένου σε βάθος χρόνου να βρεθεί η σωστή λύση για το θέμα των συμβασιούχων όλων των κατηγοριών που και τους εργαζόμενους θα κατοχυρώνει και τους δήμους και τις κοινότητες θα διασφαλίζει. Γνωρίζω επίσης ότι ο κ. Ραγκούσης παρενέβη στο θέμα της μη καταβολής του 12μορίου των ΚΑΠ του μηνός Οκτωβρίου προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και ζητώ από τον τελευταίο όπως άμεσα ανταποκριθεί στην έγκριση όλων των θεσμοθετημένων μέχρι σήμερα πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης».


Σχολιάστε εδώ