επί του πιεστηρίου

Όμως δεν φταίνε αυτοί που έχουν βαλθεί να γκρεμίσουν κάθε πέτρα που στηρίζει τον Ελληνισμό. Φταίμε εμείς που δεν υψώνουμε φωνή απέναντι σʼ αυτήν τη δικτατορική νοοτροπία των ολίγων… Φταίμε γιατί πέφτουμε στην παγίδα τους. Ξεχνάμε παραδόσεις. Και υποχρεώσεις. Παλιά δεν υπήρχε σπίτι που στις 28 Οκτωβρίου και στις 25 Μαρτίου να μην έβαζε τη σημαία. Προχθές δύσκολα έβλεπες τη γαλανόλευκη σε κάποιο μπαλκόνι.

Το γιατί πρέπει να το πείτε εσείς…

Αλλά και η εμφάνιση των μαθητών στην παρέλαση ήταν μια απογοήτευση. Χωρίς βήμα, πειθαρχία, ευθυτενή κορμιά. Τα παιδιά έδειχναν εντελώς αγύμναστα. Τι κάνουν οι κύριοι γυμναστές; Στις παρελάσεις δίνουν εξετάσεις, από τη στιγμή που κατάργησαν τις γυμναστικές επιδείξεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Είναι άλλο ένα σύμπτωμα της εκπαίδευσης που προσφέρεται στα σχολεία μας, από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο.

Ευτυχώς πάντως που υπάρχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας, και μιλάει για πατριωτισμό που πρέπει να είναι οδηγός μας και όχι να τον θυμόμαστε για το χθες, αλλά και για τον πατριωτισμό του σήμερα και του αύριο που θα παραδώσουμε με τη δική μας προσφορά και συμμετοχή. Έτσι έχουν συνέχεια τα έθνη και οι λαοί!

Υπάρχουν στιγμές για τον κάθε επιχειρηματία, ιδιαίτερα όταν έχει φθάσει ψηλά, που το χρήμα, η οικονομική επιτυχία περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Και προηγείται το συμφέρον της χώρας όπου γεννήθηκες και ζεις. Και βάζεις στην άκρη το προσωπικό σου συμφέρον, ακόμη κι αν ζημιώνεις.

Τα λέμε αυτά έχοντας στη σκέψη το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αεροπορική σύνδεση Αθήνα – Σμύρνη – Κατεχόμενα, που βάσει συμφωνίας θα κάνει θυγατρική εταιρεία της AEGEAN. Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Βασιλάκης θα πρέπει να μη δώσει σε κανέναν το δικαίωμα να πει ότι η ελληνική αεροπορική εταιρεία, η δική του, νομιμοποίησε το αεροδρόμιο του «ψευδοκράτους». Το οφείλει στην πατρίδα του.

Τους ξέρουν ποιοι είναι, έχουν βγει εντάλματα συλλήψεων, έχουν σχηματιστεί δικογραφίες και ολόκληρη Αστυνομία, οι Υπηρεσίες Πληροφοριών, η Αντιτρομοκρατική, η ΕΥΠ δεν μπορούν να εντοπίσουν τα δύο αδέλφια, Σίμο και Μάριο Σεϊσίδη, και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, μέλη της «συμμορίας με τα μαύρα», που κατηγορούνται για ληστείες. Δεν μπορούν να τους βρουν και καταφεύγουν στους πολίτες να γίνουν αστυνομικοί, να κάνουν τη δουλειά που δεν μπορούν να κάνουν η Αστυνομία και οι Μυστικές Υπηρεσίες; Να ήταν άγνωστοι, να μην είχες κανένα στοιχείο για τους καταζητούμενους, να μην είχες φωτογραφίες τους, θα ήταν αναγκαία απόφαση να καταφύγεις σε επικήρυξή τους και μάλιστα προσφέροντας ένα τεράστιο ποσό, όπως είχε γίνει τότε με τη «17 Ν», αλλά στην περίπτωσή της, παρά την επιστράτευση ακόμη και ξένων μυστικών υπηρεσιών, δεν ήξεραν ούτε ποιοι είναι ούτε φωτογραφίες είχαν. Δεν θέλουμε να πούμε ότι η επικήρυξη (και εδώ επειδή είναι πολλά τα λεφτά –600.000 ευρώ– θα πρέπει να διασφαλιστεί η διαχείρισή τους κι αυτό ο υπουργός σίγουρα θα το απαιτήσει) αποτελεί παραδοχή ανικανότητας των υπηρεσιών σου… Όμως δυστυχώς αυτό βγαίνει.

Για αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας και αποξένωση από τις παραδόσεις των Πατέρων της Εκκλησίας, μίλησε, κατά την τελετή χειροτονίας Επισκόπου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Και ποιος φταίει γιʼ αυτήν την αποχριστιανοποίηση, Μακαριώτατε; Ποιοι άλλοι πέρα από σας, τους λειτουργούς του Θεού; Δεν σας προβληματίζει ότι είναι άδειες οι Εκκλησίες; Ότι δεν υπάρχουν παιδιά να κρατήσουν τις τόρτσες; Πόσοι από τους Μητροπολίτες πάνε σε νοσοκομεία να συμπαρασταθούν σε αρρώστους; Πότε επισκέφθηκαν φυλακές, γηροκομεία, πόσοι έχουν να παρουσιάσουν κοινωνικό έργο;

Η αποχριστιανοποίηση, Αρχιεπίσκοπε, δεν ήρθε μόνη της…

Κάθονται και περιμένουν τους αντικαταστάτες τους… Σʼ όλο το Δημόσιο και πολύ περισσότερο στους φορείς και οργανισμούς, τίποτε δεν κουνιέται. Η εντολή των υπουργών είναι πανομοιότυπη. Μην προβείτε σε καμία υπηρεσιακή μεταβολή, αλλαγή ή έγκριση. Και το μόνο που ζητάνε τα υπουργικά γραφεία είναι στείλτε μας πρακτικά και αποφάσεις, ψάχνοντας προφανώς για σκάνδαλα. Χαρακτηριστική η περίπτωση νεοπαγούς οργανισμού όπου ολόκληρο Σαββατοκύριακο κάθισαν και μάζεψαν… κούτες με έγγραφα και τα έστειλαν στον υπουργό όπου υπάγονται…

Δεν αρκεί να ʼχεις ένα καλό, ακόμη και άριστο βιογραφικό, για να καταλάβεις μια πολιτική θέση, όπως είναι η καρέκλα του γενικού γραμματέα. Ο πολλά υποσχόμενος υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Παύλος Γερουλάνος είναι σαφής! «Πρώτα απʼ όλα θα πρέπει να είναι πολιτικό ον και να αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό και δεύτερον θα πρέπει να έχει διοικητικές ικανότητες». Αλλά κι αυτά δεν αρκούν. «Θέλω να έχω και ένα επίπεδο εμπιστοσύνης με τον άνθρωπο που θα είναι στο διπλανό γραφείο». Κι αυτό είναι σημαντικότερο και από τα πτυχία. Που σημαίνει βέβαια ότι το βιογραφικό είναι το τελευταίο που μετράει…

***

Κουδούνι στις εισόδους
των Aστυνομικών Tμημάτων
Ρίψατε… σημείωμα!

***


Σχολιάστε εδώ