Εκστρατεία συκοφάντησής του από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το ΚΚΕ!

Τα πρώτα σήματα ο Περισσός τα πήρε από τη δευτερολογία του Γ. Παπανδρέου κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή, όταν ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι από τις πρώτες κιόλας μέρες της ανάληψης της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε τόσες και τέτοιες απεργίες και κινητοποιήσεις που δεν είχε κάνει στα πέντε χρόνια των κυβερνήσεων της ΝΔ. Στη συνέχεια τα στελέχη του ΚΚΕ σημείωσαν τη στάση των συγκροτημάτων του Τύπου τα οποία αναπαρήγαγαν με πιστότητα αυτήν την κατηγορία σε δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι το ΚΚΕ, προκειμένου να ξεπεράσει τη συζήτηση στο εσωτερικό του για την πρόσφατη οριακή εκλογική υποχώρηση, θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
Το ΚΚΕ κάνει λόγο για εναλλασσόμενους ρόλους μεγάλων συγκροτημάτων του Τύπου και κυβερνητικών στελεχών σε μια οργανωμένη προσπάθεια να συκοφαντηθεί, με στόχο να δημιουργηθεί σύγχυση στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα σχετικά με τη στρατηγική του κόμματος, την εναντίωσή του στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και την κριτική του στα άλλα κόμματα που προωθούν ή στηρίζουν αυτήν την πολιτική.
Απώτερος στόχος, τονίζουν στελέχη του κόμματος, είναι να αδυνατίσει ή και να χειραγωγηθεί το μέτωπο των αντιδράσεων οι οποίες αναπόφευκτα θα ξεσπάσουν και θα κλιμακώνονται όσο θα αποκαλύπτεται το πραγματικό, αντιλαϊκό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής, που σήμερα κρύβεται πίσω από τις κινήσεις βιτρίνας των πρώτων ημερών.
Κεντρικό μοτίβο, λένε, στις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης και στα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου είναι η αναπαραγωγή της προβοκάτσιας ότι το ΚΚΕ δείχνει μεγαλύτερο αντιπολιτευτικό ζήλο απέναντι στη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από ό,τι έκανε απέναντι στη ΝΔ. Μάλιστα επικαλούνται και σχετικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή για να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό τους ότι πρόκειται για επεξεργασμένη στρατηγική της κυβέρνησης προκειμένου να συκοφαντηθεί το ΚΚΕ.
Τα στελέχη του κόμματος ξεκαθαρίζουν ότι όλα αυτά αποτελούν διαστρέβλωση της πάγιας πολιτικής του ΚΚΕ που διαχρονικά και σταθερά παλεύει ενάντια στην πολιτική την οποία εξυπηρετούν τα κόμματα του κεφαλαίου. Τονίζουν δε ότι γίνεται προσπάθεια να κατασκευαστεί για λογαριασμό του η εικόνα ενός κόμματος που «τυφλά» και χωρίς καμία αιτία συμμετέχει και πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ενώ δεν έκανε το ίδιο και την περίοδο των κυβερνήσεων της ΝΔ. Πρόκειται, λένε, για ψέμα ολκής. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και επομένως η πολιτική τους είναι κόντρα στις λαϊκές ανάγκες και από αυτήν τη σκοπιά το ΚΚΕ αντιπολιτεύεται τόσο το ΠΑΣΟΚ σήμερα όσο και τη ΝΔ το προηγούμενο διάστημα. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ, υπογραμμίζουν τα στελέχη του, μαζί με άλλες ριζοσπαστικές δυνάμεις στο λαϊκό κίνημα, πάλευαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ, την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη ΓΣΕΕ υπέγραφαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τα 77 λεπτά του ευρώ «αύξηση» την ημέρα, υπέγραφαν με τον ΣΕΒ τη συμφωνία –υπέρ του κεφαλαίου– των 11 σημείων για την «έξοδο» από την κρίση και συμφωνούσαν με τα Stage, αφού η ΓΣΕΕ έχει εργαζόμενους με Stage στα γραφεία της.
Όλη αυτή η προπαγάνδα, καταλήγουν τα στελέχη του ΚΚΕ, κρύβει την αγωνία του ΠΑΣΟΚ και συνολικά της αστικής τάξης για τις οξυμμένες λαϊκές αντιδράσεις που περιμένουν να προκαλέσει η σταδιακή εφαρμογή των μέτρων της νέας κυβέρνησης, σε συνέχεια όλων εκείνων που φόρτωσε η ΝΔ στις πλάτες του λαού.


Σχολιάστε εδώ