Εκπαιδευμένοι στο εξωτερικό για αντάρτικο πόλεων!

ΑΡΤΙΑ εκπαιδευμένοι, τόσο στη χρήση των όπλων, όσο και στην τακτική των επιθέσεων με αυτά (με πρακτική «ανταρτών πόλεων») είναι οι τρομοκράτες που ενεπλάκησαν στο αιματηρό επεισόδιο της Αγίας Παρασκευής. Και οι πρώτες υπόνοιες -που υποστηρίζονται και από συναφείς πληροφορίες τις οποίες διερευνούν από πολλού οι Αρχές- είναι ότι:

= Μέλη του σκληρού πυρήνα των τρομοκρατών ή έχουν λάβει πλήρη εκπαίδευση στο εξωτερικό από ομοϊδεάτες τους ή έχουν ασκηθεί σε κάποιους χώρους εδώ από εμπείρους στο είδος αυτών των όπλων και στους σχεδιασμούς που απαιτούνται γι’ αυτού του είδους τις αδίστακτες επιθέσεις.

Το δεύτερο θεωρείται από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής (με τους οποίους το «ΠΑΡΟΝ» συνομίλησε off the record) απίθανο. Γιατί σε τέτοια περίπτωση (της εδώ δηλαδή εκπαίδευσής τους) θα εντοπίζονταν εύκολα, εφόσον απαιτείται και πρακτική άσκηση. Και όπως κατέδειξαν τα γεγονότα, εκείνοι που επετέθησαν -και ειδικότερα οι δύο που κρατούσαν τα καλάσνικοφ- ήσαν «δοκιμασμένοι» ακόμη και στα επικίνδυνα απρόοπτα (εμπλοκή όπλου), ενώ, όπως έδειξαν, ήταν αδίστακτοι, αποφασισμένοι για το οιονδήποτε αποτέλεσμα.

= «Να θεωρηθεί δεδομένο ότι ήθελαν αστυνομικούς νεκρούς. Και δεν είναι καθόλου εύκολο ψυχολογικά να εκτελείς μαζικά έξι ανθρώπους με μερικές ριπές», μας ανέφερε σχετικά αξιωματικός. «Ήθελαν λουτρό αίματος», είπε. Κι αυτό σημαίνει ότι εφόσον το επεδίωξαν, είναι πολύ πιθανόν ότι σύντομα θα το ξαναποτολμήσουν με χειρότερο τρόπο. Ως προς αυτό το τελευταίο, υπάρχουν στα χέρια του αρμόδιου υπουργού εκθέσεις με εκτιμήσεις, τόσο της ΕΥΠ, όσο και αναλυτών της Αντιτρομοκρατικής, σύμφωνα με τις οποίες:

1. Μπήκαμε ήδη σε μιαν εντελώς νέα φάση της τρομοκρατίας, η οποία και θα είναι απείρως σκληρότερη και με καταθλιπτικότερα πλέον αποτελέσματα, καθώς εγκαινιάζεται «ανοικτός ανταρτοπόλεμος» σε αστικά κέντρα.

2. Επιδίωξη θα είναι επιθέσεις με θύματα, έστω και με «θυσίες» των ιδίων των τρομοκρατών, για να προκληθούν εντυπώσεις μαζικοτέρου «αντιστασιακού αντικαθεστωτικού κινήματος».

3. Είναι προφανές πλέον και υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες: α) Οι διάφορες τρομοκρατικές ομάδες συνδέονται μεταξύ τους και κατευθύνονται από κοινό καθοδηγητικό όργανο. β) Έχουν στενές διασυνδέσεις με ξένα κέντρα (ομάδες και οργανώσεις σε όμορες χώρες) από τις οποίες και ενισχύονται. Και γ) έχουν εισαχθεί το τελευταίο διάστημα ποσότητες όπλων και κυρίως εκρηκτικών υλών για διενέργεια σαμποτάζ σε κρατικές εγκαταστάσεις.

Η Αντιτρομοκρατική έχει διαπιστώσει όσον αφορά την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της

Αγίας Παρασκευής ότι:

= Εκτός από τις τρεις μοτοσυκλέτες με 6 τρομοκράτες, έλαβαν μέρος και ομάδες στηρίξεως με δύο τουλάχιστον αυτοκίνητα, ένα από τα οποία παρέλαβε τον οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε, μεταφέροντάς τον προφανώς σε γιάφκα που βρίσκεται σε άλλη περιοχή από εκείνη των βορείων προαστίων.

Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διέταξε, πέραν της εντατικοποιήσεως των ερευνών (με αξιοποίηση σοβαρών στοιχείων από προηγούμενες επιθέσεις), την εφαρμογή μέτρων, αφενός αποσοβήσεως επιθέσεων σε αστυνομικά τμήματα και περιπολίες, γιατί σ’ αυτές θεωρείται ότι θα στραφεί τώρα το μένος των τρομοκρατών, και αφετέρου περιφρούρησης κρατικών κτιρίων και υπηρεσιών δημοσίας ωφελείας, καθώς υπάρχουν από πολλού σοβαρές πληροφορίες για τέτοιες προθέσεις των τρομοκρατικών πυρήνων.

= Ο ίδιος ο υπουργός ανέφερε σε ανώτατους αξιωματικούς στη διάρκεια συσκέψεως ότι πρώτος στόχος των τρομοκρατών είναι η πρόκληση φοβίας και συγχύσεως στις τάξεις της Αστυνομίας, ώστε να αποδομηθεί το ηθικό της και να οδηγηθεί το Σώμα σε κατάσταση αδράνειας.

Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη, γιατί οι Αρχές ασφαλείας, αναμένουν κλιμάκωση δράσεως, όσο προσεγγίζουμε προς τον Δεκέμβρη. Με τους καθοδηγητικούς εγκεφάλους της τρομοκρατίας να ετοιμάζουν πέραν των άλλων, τη μαζικότερη κινητοποίηση «συμπαθούντων» από τον χώρο των αναρχικών ή και παρασυρομένων νεαρών, ώστε να επαναληφθούν τα περυσινά έκτροπα, που θα δώσουν ευκαιρία στους σκληρούς πυρήνες να κτυπήσουν, ως η «ένοπλη αιχμή των λαϊκών κινητοποιήσεων».

Αυτό το τελευταίο δεν είναι φόβος των Αρχών, αλλά μέρος διασταυρουμένων πληροφοριών, τις οποίες αξιολογούν οι αρμόδιοι, προκειμένου να καταλήξουν, όχι απλώς σε συμπεράσματα, αλλά και στο είδος των μέτρων που θα ληφθούν, ώστε ν’ αποσοβηθεί νέα αναταραχή, αν και υπάρχουν οι εκτιμήσεις ότι ναι μεν λαμβάνουν όλα τα μέτρα που πρέπει, αλλά όλη αυτή η κινητικότητα μπορεί να κάνει τους τρομοκράτες να αναθεωρήσουν τις προθέσεις τους…


Σχολιάστε εδώ