Διεμερίσαντο τα ελληνικά εδαφικά ιμάτια!

Ενώ στην ονειρώδη περιοχή της κατεχόμενης κωμόπολης Αιγιαλούσας (που βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Καρπασίας) προχωρούν με επιταχυνόμενους ρυθμούς τα έργα για την κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες μαρίνες της Μεσογείου, με βασικό επενδυτή τον ισραηλινό δισεκατομμυριούχο κ. Λιούις, άλλο μεγάλο ισραηλινό κονσόρτσιουμ ζήτησε άδεια για τεράστιες τουριστικές επενδύσεις σε όλη τη νότια πλευρά της Καρπασίας, αρχίζοντας από την Αμμόχωστο.

Ξενοδοχεία (που χαρακτηρίζονται «επτά αστέρων») κατασκευάζονται με εβραϊκά κεφάλαια, σε συνεργασία με τούρκους επιχειρηματίες, ενώ οι ίδιοι έχουν ανοίξει και ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα καζίνα της Ευρώπης, κοντά στην αρχαία Σαλαμίνα. Στην ίδια περιοχή, άλλη ομάδα επιχειρηματιών, η οποία διαχειρίζεται ρωσικά, εβραϊκά και βρετανικά κεφάλαια, προχωρεί σε μια επένδυση «μαμούθ», όπως χαρακτηρίζεται, θέτοντας υπό την κατοχή της μεγάλο μέρος της ακτογραμμής προς το Μπογάζι, όπου έχουν δεσμευθεί μεγάλες εκτάσεις, οι οποίες μετεβιβάσθησαν «νομοτύπως». Επιστρατεύτηκαν μάλιστα γνωστά νομικά γραφεία του Λονδίνου ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον!

Ισραηλινή εταιρεία -η Keppel Properties Ltd- μετέγγραψε κάπου πέντε χιλιάδες στρέμματα σε «νέους δικαιούχους» και ανεγείρει δεκαώροφες υπερπολυτελείς κατασκευές, καθώς και πολυτελείς μεζονέτες, που τις έχει προπωλήσει στη Βρετανία, στο Ισραήλ και στη Ρωσία! Οι τουριστικές εγκαταστάσεις (και ιδίως η μαρίνα στη βόρεια ακτή της Καρπασίας) συνδέονται με αντίστοιχες στην απέναντι ακτή της Τουρκίας, ώστε να υπάρχει αμφίδρομη διακίνηση σκαφών και τουριστών, σε συνάρτηση και με παρόμοιες ισραηλινές επιχειρήσεις. Κι αυτό ενώ πολλοί, δυστυχώς, Ελληνοκύπριοι εκποιούν τις περιουσίες τους μέσω της λεγόμενης «Επιτροπής Αποζημιώσεων» που σχημάτισε το «ψευδοκράτος» με υπόδειξη της Άγκυρας (και στήριξη των Άγγλων), με αποτέλεσμα ήδη πολλές εκτάσεις ελληνικής ιδιοκτησίας να έχουν περιέλθει σε τουρκικά χέρια.

Το κατοχικό καθεστώς προχωρεί με σταθερούς σχεδιασμούς, με αποτέλεσμα να σχηματίζει μεγάλες νησίδες δικής του ιδιοκτησίας σε βασικές ελληνικές περιοχές, όπως στη Μόρφου και στην Κερύνεια, οπότε θα είναι δύσκολο αργότερα (με λύση του Κυπριακού ή όχι) να υπάρξει δυνατότητα επανακτήσεως περιουσιών από πρόσφυγες.

Και γι’ αυτήν την εξέλιξη την ευθύνη όλη την έχει η κυπριακή κυβέρνηση -και η σημερινή και η χθεσινή- αφού αποδεικνύεται να μην έχει στρατηγική και σχεδιασμό για να αποτρέψει την τουρκική μεθόδευση και να δυσκολέψει τους Ελληνοκυπρίους να πωλούν τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα.

Πρέπει να λεχθεί ότι σε μεγάλο βαθμό αυτή η κατοχική «Επιτροπή Αποζημιώσεων», αναγνωρίζεται και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, κάτι που επενεργεί εξουθενωτικά για την ελληνική πλευρά, λόγω και των προσφυγών πολλών Ελληνοκυπρίων σ’ αυτήν. Ατυχώς.


Σχολιάστε εδώ