Αμφισβητείται η εγκυρότητα μεταβίβασης του Seven στον Αλαφούζο

H Global Sat με την αγωγή της ζητά να
ακυρωθεί μια σειρά από πράξεις που
οδήγησαν στη μεταβίβαση του Seven από την Ξενία Ραδιοφωνική και Τηλεοπτική στην Ειδήσεις Ντοτ Κομ. Συγκεκριμένα, ζητάει να ακυρωθούν:
• Το από 6/4/2006 πρακτικό της αυτόκλητης καθολικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας με την
επωνυμία SEVEN ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και τον διακριτικό τίτλο SEVEN TV AE.
• Το από 2/5/2006 πρακτικό της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας SEVEN ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με τον διακριτικό τίτλο SEVEN TV AE.
• Το υπ’ αριθμ. 21096/31-3-2006 προσύμφωνο πώλησης επιχείρησης τηλεοπτικού σταθμού της συμβολαιογράφου Αθηνών Μαριάνθης Ασημακοπούλου – Ζερβού
• Το υπ’ αριθμ. 21111/6-4-2006 συμβόλαιο πώλησης επιχείρησης τηλεοπτικού σταθμού της συμβολαιογράφου Αθηνών Μαριάνθης Ασημακοπούλου – Ζερβού.
Η Global Sat αναφέρει πως η Exafon πούλησε τις μετοχές έναντι τιμήματος 122.880.000 δραχμών. Από το ποσόν αυτό οι 100.000.000 δραχμές καταβλήθηκαν με επιταγή της Εγνατίας Τράπεζας και οι 22.880.000 δραχμές με μετρητά. «Οι πωλούμενες μετοχές παραδόθηκαν, διά της φυσικής παραδόσεώς τους κατ’ άρθρο 513 Α.Κ. [«χέρι με χέρι»], την ίδια ημέρα (7/12/1999) στον Δημήτριο Ράνιο από τον εκπρόσωπο της Exafon». Η Global Sat συνεχίζει υποστηρίζοντας στην αγωγή της πως «αν και η εταιρεία μας παρέλαβε (ως αγοράστρια) τις ως άνω μετοχές της 1ης εναγομένης από την 4η εναγομένη (πωλήτρια), εν τούτοις η 4η εναγομένη, ακύρως και παρανόμως, συνέχισε να μετέχει με δικαίωμα ψήφου στις γενικές συνελεύσεις της 1ης εναγομένης».
Στην αγωγή η Global Sat αναφέρει πως «όπως προκύπτει από το με ημερομηνία 6/4/2006 πρακτικό της αυτόκλητης καθολικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της 1ης εναγομένης, η 4η εναγομένη EXAFON AE έλαβε μέρος σ’ αυτήν ως δήθεν “μέτοχος” της SEVEN TV AE (πρώην ΞΕΝΙΑ TV AE), ενώ το σύνολο των μετοχών της είχε μεταβιβαστεί και πωληθεί» στην Global Sat. Με την
απόφαση αυτήν της συνέλευσης, κατά την Global Sat, «αποφασίστηκε η έγκριση του υπ’ αριθμ. 21096/31-3-2006 προσυμφώνου πώλησης επιχείρησης τηλεοπτικού σταθμού της συμβολαιογράφου Αθηνών Μαριάνθης Ασημακοπούλου – Ζερβού, διά του οποίου μεταβιβαζόταν η επιχείρηση του τηλεοπτικού σταθμού SEVEN στην 3η εναγομένη», δηλαδή στην Ειδήσεις Ντοτ Κομ.
Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την αγωγή της Global Sat, «όπως προκύπτει από το με ημερομηνία 2/5/2006 πρακτικό της γενικής συνέλευσης των μετόχων της 1ης εναγομένης, η EXAFON AE έλαβε εκ νέου μέρος σ’ αυτήν ως δήθεν “μέτοχος” της SEVEN TV AE (πρώην ΞΕΝΙΑ TV AE) και με την απόφαση της ως άνω ΓΣ αποφασίστηκε η έγκριση του υπ’ αριθμ. 21111/6-4-2006 συμβολαίου πώλησης επιχείρησης τηλεοπτικού σταθμού της συμβολαιογράφου Αθηνών Μαριάνθης Ασημακοπούλου – Ζερβού, διά του οποίου αποφασίστηκε η πώληση του τηλεοπτικού σταθμού SEVEN» στην Ειδήσεις Ντοτ Κομ.


Σχολιάστε εδώ