Ήθελαν να σκοτώσουν οι τρομοκράτες

Ούτε… πιτσιρικάδες είναι οι τρομοκράτες που γάζωσαν προχθές το αστυνομικό τμήμα στην Αγία Παρασκευή ούτε
ήθελαν να κάνουν ένα συμβολικό χτύπημα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Σ’ αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση και σημειώνουν πως κάποιος που ρίχνει 99 βολές στο ψαχνό δεν θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά να σκοτώσει! Είναι αδίστακτοι, έχουν μεγάλο μίσος και θέλουν να κάνουν κακό. Επίσης το ότι χτύπησαν στο… ψαχνό χωρίς -ευτυχώς- να καταφέρουν να σκοτώσουν κανέναν, αλλά αφήνοντας πίσω τους 5 τραυματίες αστυνομικούς, δείχνει ότι είναι ανεκπαίδευτοι.
Παράλληλα η αποφασιστικότητα που έδειξαν, η οργάνωση του σχεδίου δράσης τους και ο συγχρονισμός τους αποκαλύπτουν ότι δεν ενήργησαν με νεανικό ενθουσιασμό, οπότε δεν είναι «πιτσιρίκια» όπως έλεγαν μερικοί, αλλά πιο μεγάλοι.
Εξάλλου το ότι άφησαν τις τρεις μηχανές που χρησιμοποίησαν κατά την επίθεση στον σταθμό του Μετρό στο Χαλάνδρι δεν σημαίνει πως χρησιμοποίησαν το Μετρό για να διαφύγουν, όπως ακούστηκε, αλλά πως θέλησαν να παραπλανήσουν τους διώκτες τους κάνοντάς τους να πιστεύουν ότι χρησιμοποίησαν αυτό το μέσον, ενώ στην πραγματικότητα διέφυγαν με άλλο και φυσικά προς άλλη κατεύθυνση!
Όσο για το αν οι τρομοκράτες έλαβαν σοβαρά υπόψη τους τις πρώτες αντιδράσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη, αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι μετά από δύο ημέρες έκαναν νέα επίθεση τοποθετώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς έξω από το σπίτι της Μαριέττας Γιαννάκου.
Η δολοφονική επίθεση, στην οποία εκτιμάται ότι έλαβαν μέρος έξι άτομα, εκτελέστηκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, την ώρα της αλλαγής βάρδιας και ενώ στο τμήμα υπήρχε πλήθος αστυνομικών. Εκτιμάται ότι οι τρομοκράτες επέλεξαν την ώρα αυτή για να υπάρχουν πολλά θύματα.
Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και αφού πυροβόλησαν 99 φορές με όπλα τύπου καλάσνικοφ από τη διασταύρωση των οδών Κύθνου και Πεντέλης, διέφυγαν. Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν και από θαύμα δεν σκοτώθηκε κάποιος. Από τα πυρά των δραστών τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί και ένας πολίτης. Από τους τραυματίες αστυνομικούς οι δύο είναι σοβαρά, αλλά έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.
Οι τρομοκράτες κατά τη διαφυγή τους έριξαν πίσω τους μία χειροβομβίδα και απομακρύνθηκαν με τρεις μοτοσικλέτες, τις οποίες εγκατέλειψαν λίγο αργότερα κοντά στον σταθμό του Μετρό στο Χαλάνδρι.
Από τις βαλλιστικές εξετάσεις στους κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης προκύπτει ότι τα Καλάσνικοφ δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.


Σχολιάστε εδώ