Ψαρεύουν πελάτες για την κατεχόμενη Κύπρο και από την Αθήνα οι Τούρκοι!

Η εταιρεία ήδη διαφημίζει προέκταση του ίδιου δρομολογίου προς τα κατεχόμενα της Κύπρου, μέσω του παρανόμου αεροδρομίου της Τύμπου (Ερτζάν).

Το θέμα έθιξε προς τον έλληνα πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό των Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, ο κύπριος υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού, ενώ αναμένεται να διαβιβασθεί και σχετικό μνημόνιο, με πρόσθετες πληροφορίες, τόσο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, όσο και για τις τουρκικές προθέσεις.

Μεταξύ άλλων θα επισημαίνεται ότι πέραν της αυτονόητης εθνικής αξιοπρέπειας, που πρέπει να είναι αποτρεπτική, ακόμη και για λόγους διεθνούς νομιμότητος δεν επιτρέπεται η έκδοση εισιτηρίων στην ελληνική επικράτεια για ένα τέτοιο δρομολόγιο, που εκ των πραγμάτων είναι παράνομο και εκτός των κανόνων της ΙΑΤΑ.

Οι Τούρκοι θέλουν παραπλανητικά να προσελκύσουν πελάτες (βασικά ανενημέρωτους) από την ελληνική αγορά, προβάλλοντας ως δέλεαρ το φθηνότερο κόμιστρο για την Κύπρο με αυτήν την εταιρεία, αποφεύγοντας να αναφέρουν ως προορισμό τα κατεχόμενα και το γεγονός ότι το Ερτζάν είναι παράνομο αεροδρόμιο και για την ΙΑΤΑ οπωσδήποτε όχι ασφαλές.

Πολιτικοί παρατηρητές πάντως στην Αθήνα και τη Λευκωσία σημείωναν ότι οι έλληνες αρμόδιοι όφειλαν, δίδοντας την άδεια στην τουρκική εταιρεία, να θέσουν όρους με τους οποίους θα της απαγορεύεται να συναρτά το δρομολόγιο από και προς την ελληνική πρωτεύουσα προς εκείνο από Σμύρνη προς την κατεχόμενη μεγαλόνησο, κάτι που αποβαίνει τουλάχιστον προκλητικό, ενώ με βεβαιότητα θα καταστεί έως και επικίνδυνο για ευνόητους λόγους.


Σχολιάστε εδώ