Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές τακτοποίησαν τα δικά τους παιδιά στην Εθνική Τράπεζα

Προβλέποντας ότι θα τον «αποχωρήσει» η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έφτιαξε σύμβαση ανανέωσης που προβλέπει, όπως λέγεται, αποζημίωση αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ!

Ο χουντικός κύριος γενικός διευθυντής είχε αποδυθεί σ’ έναν αγώνα δρόμου τον τελευταίο μήνα, σκορπίζοντας θέσεις και… κόκαλα σε δικηγόρους, φτιάχνοντας ένα… ανάχωμα με προαγωγές του «δημοκρατικού χώρου»! Ανάμεσα στις προαγωγές αυτές ο Π. Οικονόμου προωθεί και τους ουσιαστικούς αμυντικούς του παίκτες και κυρίως επιδιώκει να εγκαταστήσει τον επόμενο γενικό διευθυντή, που θα τον καλύψει στο ενδεχόμενο της αποχώρησής του. Στο πλαίσιο αυτό καλλιεργεί δύο λύσεις: α) έχει έρθει σε συμφωνία με εξωτερικό «μεγαλοδικηγόρο» -λες και η ΕΤΕ δεν έχει ικανότατα νομικά στελέχη- για τη θέση του και β) ετοιμάζει -εδώ και καιρό- έναν υπερ-τομεάρχη μέσα στην Τράπεζα, δίνοντάς του διαρκώς νέες αρμοδιότητες και εποπτείες. Πρόκειται για έναν «επιστημονικό συνεργάτη» (την κατώτερη επιστημονικά βαθμίδα στο πανεπιστήμιο, που έχει ήδη καταργηθεί) της Νομικής Σχολής Αθηνών, με αμφίβολο πολιτικό παρελθόν.

Ο κ. Οικονόμου, εκλεκτός των συνταγματαρχών, θεωρώντας δικό του μαγαζί την Εθνική Τράπεζα (κόλλησε από τη νοοτροπία του κυρίου Αράπογλου), με την υπ’ αρθ. 618 πράξη του, που υπέγραψε στις 18 Σεπτεμβρίου, προέβη στον ορισμό και την τοποθέτηση οκτώ τακτικών δικηγόρων ως επικεφαλής υποδιευθύνσεων και τμημάτων της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών.

Τρεις μέρες δε πριν από τις εκλογές, μόλις μπήκε ο Οκτώβριος, με την υπ’ αρθ. 666/1-10-2009 πράξη ο κ. γενικός διευθυντής καθόρισε τις αμοιβές τακτικών δικηγόρων για δέκα από αυτούς με την… ισοτιμία προϊσταμένων τμημάτων, και για άλλους τέσσερις με την… ισοτιμία προϊσταμένων υπηρεσίας, δηλαδή εξίσωσε οικονομικά τους δικηγόρους αυτούς με τους προϊσταμένους, θα παίρνουν δηλαδή τα ίδια χρήματα. Στην απόφαση αυτή, που συνυπογράφει και ο άλλος κολλητός του Αράπογλου, ο γενικός διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Σταύρος Γατόπουλος, δεν αναφέρονται τα ποσά, το ύψος των αμοιβών… Προφανώς γιατί δεν θα πρόκειται για… φραγκοδίφραγκα.

Ηθικά απαράδεκτες

Κάτι φαίνεται ότι πήρε χαμπάρι ο Σύλλογος Δικηγόρων της Εθνικής Τράπεζας για το τι μεθόδευε ο χουντικός κ. Οικονόμου και στις 4 Σεπτεμβρίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση-καταγγελία, την οποία γράφουν η πρόεδρος κ. Ρόη Παυλέα και ο γενικός γραμματέας κ. Θόδ. Κουτσούμπας: «Πληροφορηθήκαμε ότι επίκεινται παρεμβάσεις στη δομή και στην ιεραρχία της ΔΝΥ. Γνωρίζουμε στους εμπνευστές τους και στους ευνοούμενους αποδέκτες τους ότι οι ενέργειες αυτές που τυχόν επιχειρούνται κατά την προεκλογική περίοδο είναι δεοντολογικά και ηθικά απαράδεκτες, ενώ είναι νομικά επισφαλείς και έωλες. Δηλώνουμε εκ των προτέρων ότι καταδικάζουμε κάθε παρόμοια μεθόδευση και καλούμε τη διοίκηση της τράπεζας να αποτρέψει, ως οφείλει, τέτοια εγχειρήματα, που δεν βρίσκουν έρεισμα σε επιχειρηματικές ανάγκες». Βέβαια ο κ. Αράπογλου αγρόν ηγόραζε. Άλλωστε πώς θα χάλαγε το χατίρι του εκλεκτού κ. Οικονόμου; Τι βγαίνει από τις σημερινές αποκαλύψεις; Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η παρέα του κ. διοικητή θεωρεί την Εθνική Τράπεζα αμπελοχώραφό της… Ώρα ν’ αρχίσει να ξηλώνει και την Αιόλου ο κ. Παπανδρέου…


Σχολιάστε εδώ