Τηλεμαραθώνιος

Το ερώτημα που κυριάρχησε σε όλη την προεκλογική περίοδο από αρκετούς πολιτικούς ήταν πού θα βρει τα λεφτά ο Γιώργος Παπανδρέου σε αυτήν την πολύ δύσκολη εποχή ώστε να κάνει πράξη τις υποσχέσεις που έδωσε στον ελληνικό λαό. Πάνω σ’ αυτό το θέμα και με το δικαίωμα του απλού αλλά ενεργού πολίτη θέλω να κάνω μια πρόταση για τον τρόπο με τον οποίο θα βρεθεί το χρήμα.
Ανεξάρτητα από το οικονομικό πρόγραμμα που έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τούτη τη φορά θα πρέπει πολιτικά κόμματα και όλοι οι Έλληνες να ενεργήσουμε ως κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Και εξηγούμαι:
Το ελληνικό κράτος είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, που σημαίνει ότι είμαστε μέτοχοι όλος ο ελληνικός λαός και τούτη τη στιγμή πρέπει να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα για να προλάβουμε τα χειρότερα.
Το ταχύτερο πρέπει να συγκεντρωθούν χρήματα για να καλυφθούν τα ελλείμματα και συγχρόνως να νοικοκυρευτεί η επιχείρηση. Την αρχή να κάνουν αυτοί που έχουν και μπορούν τώρα να βοηθήσουν, όπως η Εκκλησία με την τεράστια περιουσία, οι περίπου χίλιοι έλληνες εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και γενικώς οι μεγαλοεπιχειρηματίες που έφτασαν πολύ ψηλά έχοντας μόνιμη πελατεία την ελληνική οικογένεια.
Θα υπήρχε έστω ένας από το ένα εκατομμύριο υποψήφιους δημόσιους υπαλλήλους που θα έλεγε όχι αν πριν από τον διορισμό του του έλεγαν: «Αν χρειαστεί κάποτε, θα δώσεις ένα μηνιάτικο δώρο για το κράτος;».
Δύο δισ. ευρώ λοιπόν από τους δημόσιους υπαλλήλους. Και επειδή πρέπει να δούμε το ζήτημα σαν να πρόκειται για δικό μας ασθενή που για να γίνει τελείως καλά πρέπει επειγόντως να πάει στο εξωτερικό και χρειάζονται πολλά χρήματα, να δώσουν από το υστέρημά τους και οι ασθενέστερες τάξεις λίγα ευρώ. Οπότε μεγάλα ποσά που θα δοθούν αλλά και το ένα ευρώ που θα δώσει ο φτωχός να καταμετρηθούν και ονομαστικά να ανακοινωθούν οι προσφορές από την ομάδα που θα οργανώσει τον αναγκαίο τηλεμαραθώνιο.
Θανάσης Σταματέλος
Καστέλλια Φωκίδος


Σχολιάστε εδώ