Τα Ύμια στο προσκήνιο ξανά…

lΤα ξανάφερε το αποκαλυπτικό βιβλίο των δημοσιογράφων Μιχ. Ιγνατίου και Αθ. Έλλις. Περιέχει συγκλονιστικά στοιχεία που είναι όμως «αγρίως λογοκριμένα και με κρίσιμες αναφορές διαγραμμένες, οι οποίες κρύβουν πολλά που ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να μάθει», όπως σημειώνει το «Π» στο προηγούμενο φύλλο του.

lΤο βιβλίο «Ίμια: τα απόρρητα τηλεγραφληματα των Αμερικανών» συμπληρώνει τα όσα έχουν γράψει παλαιότερα ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και ο πτέραρχος Ν. Κουρής στα βιβλία τους «Κρίσιμα χρόνια» και «Ελλάδα – Τουρκία»…

Και κάτι άλλο…

lΌπως με πληροφορεί αξιόπιστος στρατηγός ε.α., και το έχω διασταυρώσει, μια πλήρη και «γλαφυρή» αναφορά για τα της πανηγυριάτικης και γκροτέσκας ατμόσφαιρας που επικρατούσε στους χώρους του υπουργείου Άμυνας τις ημέρες της κρίσης παρέδωσε ο τότε διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, υποστράτηγος Θεόδωρος Νικολαΐδης, στον τότε γενικό διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού (Σημίτη) Τάσο Μαντέλη στη Βουλή (Μάρτιος 1996).

lΗ εν λόγω έκθεση σκιαγραφεί τους ρόλους των προσώπων του δράματος του άλλου πόλου του φιάσκου (ο ένας ήταν το ΚΥΣΕΑ), δηλαδή του υπουργείου Άμυνας. Από υπουργούς, αρχηγούς, σωματάρχες. Πλήρης ανεπάρκεια…

lΗ έκθεση αυτή μάλλον καταχωνιάστηκε γιατί κανείς από την κυβέρνηση δεν ήθελε να ελέγξει αυτόν τον τομέα, από τον φόβο ότι θα δέχονταν αντεπίθεση και μεταβίβαση ευθυνών. Όλα έπρεπε να σκεπαστούν…

lΠοιος από τους «μεγάλους» είχε πει το φοβερό «Εμείς δεν θυσιάζουμε τα παιδιά μας για κάτι ψωροβράχους»; Θα τολμήσει κάποιος να το αποκαλύψει;

lΣτον τόπο είναι, οπωσδήποτε, αναγκαία η λήθη. Αν έφευγε η λήθη από τη μέση, πώς θα κυβερνιόταν η χώρα; Βολεύει όλους τους πολιτικούς και όχι μόνο…

Ρέιγκαν και Παπανδρέου

lΌταν, τω καιρώ εκείνω, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρ. Ρέιγκαν επέλεξε ως υφυπουργό έναν θορυβώδη, υβριστή και με άπατο στόμα γερουσιαστή προκάλεσε απορίες στις οποίες απάντησε: «Καλύτερα να τον έχω μέσα και να κατουράει έξω, παρά έξω και να κατουράει μέσα…».

lΚάτι τέτοιο έκανε, φαίνεται, και ο κ. Παπανδρέου για τον κ. Πάγκαλο, που του έδωσε μάλιστα αόριστες αρμοδιότητες και για το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

lΔεν θέλω να πιστέψω ότι ο κ. πρωθυπουργός λησμόνησε, εκτός των άλλων, ότι:

– Ο κ. Πάγκαλος υπέγραψε μετά του κ. Σημίτη και άλλων υπουργών και την υπʼ αρ. 1 απόφαση του ΚΥΣΕΑ (9 Οκτ. ʼ98), η οποία εμπεριέχει κραυγαλέα εξοπλιστικά σκάνδαλα (αντιαεροπορικό Patriot, σκάνδαλο MAN, ακατάλληλα αντιαεροπορικά TOR-M1 και Crotale, υποβρύχια χρυσοπληρωμένα και μη υπάρχοντα σήμερα κ.ά.).

– Ο νυν αντιπρόεδρος, πάλι με τον κ. Σημίτη, υπέγραψε την κατάπτυστη συμφωνία της Μαδρίτης, που παρέδωσε τα όσια και τα άγια του Αιγαίου στους Τούρκους.

lΠάλι η λήθη, άνευ της οποίας δεν δύναται να κυβερνηθεί τούτος ο δύσμοιρος λαός.

Προκήρυξη θέσεων

lΗ διαδικασία κάλυψης μετακλητών και άλλων θέσεων Δημοσίου είναι γεγονός.

lΈνα μεγάλο μπράβο στην κυβέρνηση

κατʼ αρχάς.

lΓια τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών Άμυνας (ΓΔΑΕΕ) προκηρύχθηκαν 4 θέσεις, μεταξύ των οποίων και του γενικού διευθυντή. Να πάψουν να μαζεύονται εκεί, επιτέλους, κομματικές σαβούρες.

lΕίπε και κάτι άλλο ο πρωθυπουργός: «Θα επιλεγούν οι άριστοι και όχι οι αρεστοί».

lΠεριμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα της αξιολόγησης την οποία, όπως λέγεται, έχει αναλάβει ένας σκληρός κομματικός, ο κ. Νίκος Αθανασάκης, της γενιάς του ʼ74.

lΈχουμε άδικο να είμαστε ολίγον δύσπιστοι; Μακάρι να διαψευσθούμε…

lΑλήθεια, γιατί δεν δίνουν τους φακέλους στο ΑΣΕΠ για αξιολόγηση;

lΜην ξεχνάμε εξάλλου ότι ένας μεγαλοθεσίτης δεν φτάνει να έχει μόνο χαρτιά. Πρέπει να κουβαλάει και εμπειρίες, να είναι πιστός στην αποστολή του και κατάλληλος για τη δουλειά που θα κάνει. Το, σπανίζον, ήθος είναι αυτονόητο.

Και οι αμυντικές βιομηχανίες

lΑκολουθούν προκηρύξεις για τις διοικήσεις της ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) και ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία), που μέχρι τούδε τις λυμαίνονταν άσχετοι κομματικοί και ενίοτε απολύτως ανίκανοι.

lΟποιεσδήποτε όμως αξιοκρατικές επιλογές θα ακυρωθούν, αν βρεθούν γύρω από τις διοικήσεις κομματικοί εγκάθετοι ως «σύμβουλοι».

Βρέθηκε ο ένοχος!

lΞέρατε ποιος είναι υπεύθυνος του μεγάλου, και υπό ταφή, σκανδάλου Ζήμενς; Ο τ. ανακριτής Ν. Ζαγοριανός!

lΌλα στραβά, λένε, τα έκανε (όταν τα διέπραττε, ουδείς τον έλεγχε) και ξέφυγαν οι ένοχοι… Έρχεται πάλι η λήθη, ενώ τα λαμόγια έχουν ξεκαρδιστεί στα γέλια και ευφραίνονται.

lΑκούτε σήμερα να μιλάει κάποιος από την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση για Ζήμενς;

Αεροπορική δραστηριότητα

lΠέραν αυτής των τουρκικών μαχητικών, έχουμε και από τις αμερικανικές εταιρείες Lockheed-Martin και Boeing που, χωρίς να κάνουν παραβιάσεις και παραβάσεις, προσπαθούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

lΈτσι είχαμε ενημερώσεις Τύπου την προηγούμενη Τρίτη (L-M) και Τετάρτη (Β). Λεπτομέρειες προσεχώς.

lΑλλά και η ευρωπαϊκή SAAB κατάφερε… διείσδυση στη Λάρισα (ΑΤΑ), όπου παρουσίασε το μαχητικό Gripen.


Σχολιάστε εδώ