Στα ίχνη παλαιών πυρήνων της τρομοκρατίας

ΠΛΗΡΗ επιβεβαίωση των αποκλειστικών πληροφοριών της εφημερίδος μας (στην έκδοσή μας της περασμένης Κυριακής) αποτελούν τα στοιχεία που είδαν το φως για άνοιγμα φακέλων υποθέσεων τρομοκρατίας και κυρίως κάποια που προέκυψαν για παλαιότερα στελέχη της «17 Νοέμβρη».
Όπως γίνεται αντιληπτό, αρχίζει ουσιαστικά νέος κύκλος ερευνών προς αυτήν την κατεύθυνση, σε συνάρτηση όμως με τις προεκτάσεις της τρομοκρατίας στις μέρες μας, στην οποία φαίνεται ότι κάποιοι παλιοί διαδραματίζουν καθοδηγητικό ρόλο.
Στα χέρια του νέου καθ’ ύλην αρμοδίου υπουργού βρίσκονται πολλές και σοβαρές πληροφορίες, οι οποίες αξιολογούνται, καθώς και στοιχεία που διασταυρώνονται, πριν ξεκινήσουν ενέργειες για εξουδετέρωση τρομοκρατικών ομάδων.
Κάτι καθόλου εύκολο, καθώς οι δομές των νέων συνδεδεμένων οργανώσεων (Σέχτας, Επαναστατικού Αγώνα, Πυρήνων της Φωτιάς) δεν διευκολύνουν τη διείσδυση που επιχειρείται από τις Αρχές.
«Οι ομάδες αυτές, ενώ διασυνδέονται, δεν συνεργάζονται απευθείας, δεν γνωρίζουν η μια την ύπαρξη της άλλης και αποτελούνται από ελάχιστα μέλη, ώστε να διατηρούν απόλυτο έλεγχο», ανέφερε στην εφημερίδα μας ενημερωμένη πηγή της Αντιτρομοκρατικής.
Παρ’ όλα αυτά, τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, καθώς και η ταυτοποίηση κάποιων αποτυπωμάτων, οδηγούν σε νέες προοπτικές και επιτρέπουν κάποια αισιοδοξία στους αρμοδίους της Αντιτρομοκτρατικής, η οποία παρεμπιπτόντως ανασυντάσσεται αθορύβως, με αναδιοργάνωση βασικών της τμημάτων.
Από άριστα ενημερωμένη πηγή της Κατεχάκη το «ΠΑΡΟΝ» πληροφορείται ότι:
= Δώδεκα τουλάχιστον πρόσωπα βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση (και δεν αποκλείονται συλλήψεις), ως αποτέλεσμα των νέων αυτών στοιχείων που προέκυψαν και τα οποία οφείλονται και στο «στενό μαρκάρισμα» από την ΕΥΠ και στο ότι κάποιοι από τους παλιούς «άνοιξαν το στόμα τους».
Το θέμα -μας ανέφερε η ίδια πηγή- δεν είναι ν’ ανοίξουν απλώς παλιές υποθέσεις, αλλά «να φωτισθούν κάποιες κρίσιμες διασυνδέσεις παλιών στελεχών με τους νέους τρομοκρατικούς πυρήνες, οι οποίοι εμφανίζονται πιο αποφασιστικοί, πιο οργανωμένοι και κυρίως περισσότερο αδίστακτοι ως προς τη δράση τους».
Ως συνέπεια των παρακολουθήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και της επισημάνσεως κάποιων στοιχείων, οι τρομοκρατικοί πυρήνες αποφεύγουν εκδήλωση αυτήν την περίοδο, χωρίς φυσικά να εγκαταλείπουν τους «επαναστατικούς σχεδιασμούς», όπως τους χαρακτηρίζουν. Κι αυτό για να παραπλανήσουν τις Αρχές. Οι οποίες πιστεύουν ότι:
= Οι τρομοκράτες ετοιμάζουν νέα και πιο αδίστακτα κτυπήματα, για σκοπούς -πέραν των άλλων- εντυπωσιασμού, ώστε να δώσουν έντονα σημεία της παρουσίας τους.
Στο μεταξύ αναμένονται κάποιες επιπλέον συλλήψεις όσον αφορά ειδικότερα τη γιάφκα του Χαλανδρίου, μετά την ταυτοποίηση αποτυπωμάτων, αλλά και τη συλλογή κάποιων πολύ σημαντικών πληροφοριών, όσον αφορά ειδικότερα τις ομάδες των «Πυρήνων της Φωτιάς», στις οποίες στρατολογούνται νεαροί (ακόμη και έφηβοι).
Από τα στοιχεία προκύπτει και το ενδεχόμενο οι Πυρήνες της Φωτιάς να προεκταθούν πέραν της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε πόλεις της περιφέρειας, ώστε να δοθεί η εντύπωση μαζικότερης δράσεως.


Σχολιάστε εδώ